Gyerekektől csalt ki játékkonzolt egy férfi

Székesfehérvár - A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy anyuka ismeretlen elkövetővel szemben, aki tizenéves fiaitól kicsalt egy 60 ezer forintot érő Nintendo Wii játékkonzolt.

Miskei Anita

Mint az a nyomozás során kiderült, a 13 és a 15 éves fiúk interneten keresztül találtak rá arra a férfire, aki játékkonzolok chippelését hirdette. Amikor a tinédzserek felhívták a hirdetésben megadott telefonszámot a férfit álnéven mutatkozott be nekik, és megbeszélt velük egy találkozót Székesfehérváron, a Tóvárosi lakónegyed egyik háza előtt. Ott a gyerekek átadták neki a játékkonzolt, a férfi pedig megígérte nekik, hogy beletesz abba egy módosító chipet, így később mindenfajta játékot lehet vele majd játszani. Azt mondta egy óra múlva jelentkezik, ha a munkával elkészült. A fiúkat azonban nem hívta, és a gyerekek sem érték már el ezt követően.

Később, amikor elmondták szüleiknek, hogy mi történt, édesanyjukkal együtt kezdtek el keresgélni az interneten, és feltűnt nekik, hogy egy az övékével megegyező játékkonzolt ajánlottak megvételre ugyanazon a hirdetési oldalon, mint ahol ők a munkát elvállaló férfi hirdetését találták. Amikor az ott megadott telefonszámot felhívták, a telefonáló férfi hangja ismerős volt a gyerekeknek, és feltételezték ugyanaz a személy, mint aki kicsalta tőlük a konzolt. Így az anyuka álnéven egy találkozót beszélt meg a férfivel Székesfehérvár, Király sor egyik lépcsőháza előtt.

A találkozóra azonban nem ő, hanem egy nyomozónő és egy nyomozó férfi – mint házaspár - mentek el, akiket időközben a család értesített a történtekről. Amikor a férfi megérkezett a helyszínre, még semmit nem sejtett abból, hogy kikkel is találkozott. Amikor már arra került volna a sor, hogy a pár megveszi a konzolt, akkor fedték fel magukat, majd fogták el a férfit, és állították elő a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra.

Kiderült a konzol ugyanaz, mint amit a gyerekek átadtak neki. Fényképes felismerésre bemutatáson a sértettek egyértelműen felismerték benne azt a személyt, akinek átadták a játékkonzolt. A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki csalás elkövetése miatt. 

A 29 éves szántódi férfi beismerő vallomást tett a terhére rótt bűncselekménnyel kapcsolatban. A fehérvári nyomozók őrizetbe vették. Azóta kiderült, nem ez volt az első eset, hogy valakitől játékkonzolt csalt ki. Augusztusban egy fehérvári férfitől vett át egy konzolt szintén chippelés ürügyén, de azt soha nem adta vissza. 120 ezer forintos kárt okozott ezzel. A fehérvári nyomozók most azt a konzolt keresik, és vizsgálják, hogy a férfi az ország más területén is követett-e el hasonló bűncselekményeket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!