Föld órája: le a villannyal!

Március 26-án szombaton este ismét elsötétülnek egyes települések, amelyek csatlakoztak a Föld órájához.

Kocsis Noémi

A kezdeményezést a Föld 2007-től az ausztráloknak köszönheti: ott és akkor 2,2 millió üzleti vállalkozás és család gondolta úgy, hogy egy órára lekapcsolja a világítást. A mozgalom - amelynek legfőbb célja a természet megóvása és bolygónk jövőjének biztosítása -, azóta nemzetközivé nőtte ki magát, tavaly például Fehérvár díszkivilágítása is kialudt arra az órácskára.
Pázmándon szombaton a polgármesteri hivatalban 18 órától filmvetítésekkel, kreatív műhellyel és tanácsadással várják az energiával takarékoskodni kívánó szimpatizánsokat, majd 20.30-tól két órára kikapcsolják a közvilágítást is. A vállalkozó kedvűek a sötétben bátorságpróbát tehetnek, de lesz fáklyás felvonulás is. A Tesco honi áruházai is csatlakoznak: 3000 négyzetméternél nagyobb egységeiben az aznap esti egyórás világításcsökkentéssel 1257 kWh áram megtakarítását, és 511 kilogrammal kevesebb széndioxid kibocsátást célzott meg a cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!