Járhatók a turistautak a pilisi parkerdőben

Minden turistaút járható a pilisi parkerdő területénMinden turistaút járható a pilisi parkerdő területén, azonban az egyébként is nehezen járható útszakaszokon nagyobb óvatosságra van szükség - tájékoztatta a Pilisi Parkerdő Zrt. szombaton az MTI-t.

MTI

Kifejezetten nehezen járható a Rám-szakadék, a Vadálló-kövek, a Holdvilág-árok és a pilisszentkereszti szurdok. A Budai-hegység turistaútjain a letaposott hó hamar jéggé fagy, ezért a sétautak mindenütt csúszósak - közölte Lomniczi Gergely szóvivő.
Helyenként 30 centiméteres hó borítja a Dunazug-hegység csúcsait, kirándulni mindenütt lehet, de nem árt a szokásosnál jobban felkészülni a szabadban való tartózkodásra.
Fontos, hogy mindenki a saját teljesítőképességének, fizikumának megfelelő távolságú és nehézségű túrára vállalkozzon. A hátizsákban legyen meleg ital, és valamilyen energiadús táplálék, akár keksz, csokoládé. A téli erdei kiránduláshoz legfontosabb ruhadarab a nem csúszós talpú, lehetőleg vízálló, meleg lábbeli, csizma vagy bakancs. Az öltözködésnél számítani kell jelentős hőmérséklet különbségekre. A hegyekben akár 5-8 fokkal is hidegebb lehet, mint a városban. Emellett a változékony időben bárhol lehet ködre, szórványos csapadékra számítani - hívja fel a figyelmet a társaság.
A Normafánál szánkózni az Anna-réten, síelni a hagyományos normafai pályákon lehet - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!