Döntetlen és továbbjutás a brazil-portugál meccsen

DH - A brazil és a portugál válogatott gól nélküli döntetlent játszott egymással a labdarúgó-világbajnokság pénteki napján, így a G csoportból mindketten továbbjutottak a nyolcaddöntőbe.

MTI

Ezzel az eredménnyel mindkét együttes továbbjutása biztos volt, a dél-amerikaiak az első, míg az európaiak a második helyen végeztek.

G csoport, 3. forduló:
Brazília-Portugália 0-0
-----------------------
Durban, Durban Stadion, 62.712 néző, v.: Benito Archundia (mexikói)
    sárga lap: Lúis Fabiano (15.), Juan (25.), Felipe Melo (43.), illetve Duda (25.), Tiago (31.), Pepe (40.), Coentrao (45.)

Brazília:
    ---------
Julio Cesar - Maicon, Lúcio, Juan, Michel Bastos - Daniel Alves, Gilberto Silva, Felipe Melo (Josue, 44.) - Nilmar, Julio Baptista (Ramires, 82.), Luís Fabiano (Grafite, 85.)

Portugália:
    -----------
Eduardo - Ricardo Costa, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Duda (Simao, 54.) - Danny, Tiago, Pepe (Pedro Mendes, 64.), Raul Meireles (Veloso, 84.), Fabio Coentrao - Cristiano Ronaldo

Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a brazilok egyszer a kapufát is eltalálták, de nem tudtak gólt szerezni a tíz emberrel védekező portugálok ellen. Viszonylag sok volt a szabálytalanság mindkét oldalon, a labdabirtoklás és a kapura lövések szempontjából pedig a dél-amerikaiak voltak fölényben.
A szünet után nem sokat változott a játék képe, a csapatok próbálkoztak ugyan, de valójában úgy tűnt, elégedettek a döntetlennel. Carlos Queiroz portugál szövetségi kapitány támadókat cserélt be a második játékrész folyamán, de Julio Cesar kapuját így sem sikerült bevenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!