Civil fejlesztés - kevesebb (volt?) megyénkben az egyesület

Dunaújváros - Mórtól Sárbogárdig huszonkilenc civil szervezet fejlesztésén dolgozott az elmúlt évben pályázati pénzen a Dunamenti Regionális Népfőiskola. Eredmények, lezárás.

Pekarek János

Fejér megyében ezer lakosra négy és fél civil szervezet jut, Budapesten viszont hat - mondta a Dominó projektjükre tavaly nyert, majdnem negyvennégymillió forintnyi pályázati pénzük felhasználásának hátteréről dr. Kántor Károlyné, a Dunamenti Regionális Népfőiskola igazgatója. Fontosnak tartották ezért (pályázati konzorciumuk két másik tagjával, a Civil Szervezetek Regionális Szövetségével és az Echo Innovációs Műhellyel), hogy a civilek képesek legyenek  projekteket tervezni és lebonyolítani, forrásokat szerezni.

A Dominó keretében háromszáz civil szervezetet kerestek meg interneten. Közülük harmincat választottak ki, ebből egy morzsolódott le menet közben, tavaly  június 1. és idén június 1. között. A szervezetfejlesztéshez személyes tanácsadás, tréningek és képzések tartoztak, többek között pályázatírásról, marketingről, stratégiaalkotásról, forrásteremtésről.  A projekt szervezői mind a huszonkilenc szervezetet még három évig figyelemmel kísérik, róluk rendszeres jelentést adnak a pályázatot kiíró Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!