Annyi a szúnyog, mint égen a csillag!

Minden relatív: miközben mi erősen panaszkodunk a sok csípés miatt, addig az ország összes szúnyogirtásra képes repülőgépét Miskolc környékére rendelték, mert annyi ott a kis vérszívó, mint égen a csillag. Az elmúlt napokban azért megyeszerte lezajlottak az első légi permetezések, de megszűnik-e az állandó vakarózás?

Szabó Szabolcs


- Álljon csak  ide egy szűk félórára, majd megtudja, van-e itt szúnyoginvázió! - feleli kérdésünkre egy idősebb hölgy a dunaújvárosi szabadstrand melletti Üdülő soron.

- Nappal még lehet bírni valahogy, de  este már  képtelenség megmaradni, gyakorlatilag nem lehet kimenni a szabadba. Irtani kellene, de volt már itt irtás szerdán is, és  nem ért semmit. Ahogyan a víz vonul vissza, úgy kelnek ki a lárvák,  és nem lesz megállás. Árvizek után mindig sok a vérszívó, de én ilyen invázióra nem is  emlékszem. Szúnyog van itt, meg szemét  - teszi hozzá a Szalki-szigeten pecázó, hosszú ujjú pulóvert viselő Hős János.  

A szigeten található egykori Remix diszkó előtt az árvízi védekezésnél használt homokzsákokat bontják vissza a DVG munkatársai. Szerintük az irtás is csak időleges megoldás. - A Kertvárosban lakom. Munka után, amikor a nyári meleg is enyhül, le szoktunk menni a családdal sétálni. De az utóbbi napokban már nem érdemes, annyi a szúnyog, hogy szinte szétcsípik a kétéves kislányomat. Sokat beszélnek az irtásról, de minden lárvát nem lehet elpusztítani. Ez a nyár már ilyen vérszívós lesz. Mi itt munka közben kenjük magunkat mindenféle csodaszerrel, de a szúnyogot ez nem igazán érdekli - vélekedik Esztergomi Zoltán. Dunaújvárosban szerdán irtottak utoljára, a környező településeken is folyamatosan próbálják megállítani a szúnyoginváziót. Kérdés: mire mennek a szakemberek?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!