Huszonhatezer járművet ellenőriztek az autóvadászok

Dunaújváros - Körözött gépkocsi, fantomautók, bank által keresett járművek, lejárt műszakival közlekedők csak néhány eset a pénteki autóvadászat fogási naplójából.

Dunaújvárosi Hírlap

 

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézettel, valamint  a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrséggel  közösen rendezte meg pénteken az I. Pentele Autóvadász Versenyt. 2005. óta a  dunaújvárosiak  ugyan folyamatosan szerveznek autóvadász kupákat, de ilyen névvel ez  volt az első verseny. A nap során az ország minden pontjáról érkezett csapatok  rendőrök, polgárőrök, közterület-felügyelők, vámosok, bv-alkalmazottak  összesen huszonhatezer járművet ellenőriztek a rendszámfelismerő rendszer segítségével. Azaz megállítás nélkül szűrtek meg ennyi közlekedőt, s csak azt intették ki, állították meg, akinél a rendszer jelzett. A vadászok Ercsitől Előszállásig bárhol felbukkanhattak az akció alatt.

Pénteken összesen nyolcvannyolc esetben kellett intézkedni a rendőröknek. Horogra akadt egy körözött gépkocsi, és két körözött személy is. Nyolc autót lízingdíj nemfizetése miatt vontak ki a forgalomból, tovbbi ötvenhét esetben  szintén kivonás, vagy lejárt műszaki miatt intézkedtek. Találtak öt fantomautót  ezek külföldi rendszámmal közlekedtek, de a tulaj magyar volt, s idehaza nem helyezték forgalomba a járgányokat. Különböző szabálysértések miatt tizenkét helyszíni bírságot is kiosztottak.

A DH stábja személyesen is jelen volt, amikor egy kamionról vetették le a rendszámokat az egyenruhások. De az  is érdekes eset volt, amikor egy kisteherautón két rendszámot találtak. Egy németet, amelyre ragasztószalaggal rá volt  erősítve  egy  magyar hatósági jelzés is. 

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézettel, valamint a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrséggel közösen rendezte meg pénteken az I. Pentele Autóvadász Versenyt. 2005. óta a dunaújvárosiak ugyan folyamatosan szerveznek autóvadász kupákat, de ilyen névvel ez volt az első verseny. A nap során az ország minden pontjáról érkezett csapatok - rendőrök, polgárőrök, közterület-felügyelők, vámosok, bv-alkalmazottak - összesen huszonhatezer járművet ellenőriztek a rendszámfelismerő rendszer segítségével. Azaz megállítás nélkül szűrtek meg ennyi közlekedőt, s csak azt intették ki, állították meg, akinél a rendszer jelzett. A vadászok Ercsitől Előszállásig bárhol felbukkanhattak az akció alatt.

Pénteken összesen nyolcvannyolc esetben kellett intézkedni a rendőröknek. Horogra akadt egy körözött gépkocsi, és két körözött személy is. Nyolc autót lízingdíj nemfizetése miatt vontak ki a forgalomból, tovbbi ötvenhét esetben szintén kivonás, vagy lejárt műszaki miatt intézkedtek. Találtak öt fantomautót ezek külföldi rendszámmal közlekedtek, de a tulaj magyar volt, s idehaza nem helyezték forgalomba a járgányokat. Különböző szabálysértések miatt tizenkét helyszíni bírságot is kiosztottak.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!