Horváth Dávid az újvárosi prezidente

Dunaújváros - A jelenleg honos politikai közállapotokkal mindenképpen szakítani kíván a csütörtökön pajzsra emelt netminiszterelnök, aki már hivatalból (is) újvárosi.

Szabó Szabolcs

 

Először január elején adtunk hírt a helyi főiskola diákjáról, Horváth Dávidról, aki benevezett hazánk első netminiszterelnöki kampányára. Akkor sokan megmosolyogták az ifjú hallgatót, ma sokan gratulálnak a pénteken hivatalba lépett kormányfőnek. Rapid kérdezz-felelek a regnáló netminiszterelnökkel.

 

Budapesti vagy, mégis az egyetlen vidéki főiskola jelöltjeként sikerült megkaparintani a (net)kormányrudat. Hogyan tovább?

A Dunaújvárosi Főiskola hallgatója vagyok, és ezt büszkén vállalom. Ez az intézmény emberileg és szakmailag is mellém állt, és segített céljaim elérésében. Való igaz: Pesten elveszhet az ember. Egy vidéki intézmény lokálpatriótaként tud hallgatója mögé állni. A szavazás során ez ki is derült, köszönet érte.

 

Oké, tiéd a cím, de milyen feladatai is lesznek az új prezidentének?

A szavazók bizalmából kaptam egy vaskos lehetőséget, de a szervezők rögzítették, ebből csak akkor lesz évenkénti, nagy tömegeket megmozgató voksolás, ha az első elnök tisztesen teljesít. A felelősségem óriási. Arra szerződtem, hogy ezt a netminiszterelnökségi dolgot mindenki számára elfogadhatóvá tegyem. Hogy az emberek lássák, ez nem egy felfújt valami, itt tényleg melózni kell. A kampányom során három dolgot rögzítettem: világhálós népszavazás, a letöltési jogok rendezése, valamint a mindenki számára alanyi jogon járó vezeték nélküli internet. Természetesen nem vagyok és leszek törvényalkotó helyzetben, de van egy felhatalmazásom, amivel sok emberhez bekopogtathatok...

 

Akkor bizakodhatunk: lesz majd érdemi munka is?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!