Frekvenciapályázat - Feljelentették Dávid Ibolyát

Budapest - Rágalmazás miatt feljelentette Dávid Ibolyát az egyik új kereskedelmi rádiót indító cég - közölte a cég jogi képviselője.

MTI

Futó Barnabás ügyvéd elmondta: pénteken benyújtott feljelentésük szerint becsületsértő volt az MDF elnökének napokban közzétett nyílt levele, amely többek között azt tartalmazta, hogy szabálytalan pályáztatás és politikai korrupció eredményeként nyerték el a frekvenciákat, pártrádiókat fognak üzemeltetni, vállalt kötelezettségeiket pedig nem teljesítik.
   
Az Advenio Zrt. nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt tett feljelentést Dávid Ibolya ellen - mondta a cég jogi képviselője, aki megjegyezte azt is, hogy egyelőre a képviselő mentelmi joga miatt feltehetően nem indulhat meg a magánvádas eljárás.
   
Ilyen ügyekben a parlament mentelmi bizottságának töretlen gyakorlata az, hogy nem adja ki a képviselőt, de ha a feljelentett cselekmény három éves elévülési idején belül megszűnik Dávid Ibolya mentelmi joga, akkor sor kerülhet a büntetőeljárás megindítására és a felelősségre vonásra - fűzte hozzá az ügyvéd.
   
Dávid Ibolya MTI-hez eljuttatott közleményében a feljelentésre úgy reagált: "azon pedig meg sem lepődik senki, hogy a szereplők már a látszatra sem ügyelve a korábban több fideszes politikust, valamint a lehallgatási botrányban az UD Zrt.-t is képviselő Futó Barnabást bízták meg feljelentésük képviseletével".
   
Az MDF álláspontja továbbra is az, hogy "súlyos politikai korrupciógyanú lengi körül a botrányos frekvenciapaktumot" - áll az MDF elnökének közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!