Változik a pótlékok mértéke

Dunaújváros - A minimumként meghatározott pótlékmértéket, harmincnyolc százalékot szavazott meg a nyári szünet előtti utolsó ülésén a közgyűlés a pedagógusoknak.

Szabó Betty

Jövő év január elsejétől  a vonatkozó kormányrendelet szerint  megemelkedik a gyógypedagógiai, valamint az osztályfőnöki pótlék minimumként és maximumként megszabható összege is. Míg korábban az osztályfőnökök, kollégiumi tanulócsoport-vezetők 30  és 60 százalék közötti pótlékösszeget kaphattak  itt, Dunaújvárosban a minimum összegben, 30  százalékban határozták meg eddig ezt a tételt. A gyógypedagógusok esetében eddig alacsonyabb, 18 és 42 százalék között volt a mozgástér, a helyileg alkalmazott mérték pedig 25 százalék. 

A pótlékok százalékos mértékének meghatározásánál egyébként a közalkalmazotti besorolás A  fokozata, vagyis az illetményalap a viszonyítási alap  ennek egy bizonyos százaléka lehet a plusz kiegészítésként meghatározott összeg.

Jövő év január 1-ig a már említett pótlékmértékek élnek, azt követően az osztályfőnöki, és a gyógypedagógiai pótlék esetében is új nagyságrend lép érvénybe, mindegyik esetben 38 százalék a minimum, 100 százalék pedig a maximum adható kiegészítés. A közgyűlésen mindkét esetben a minimumot,  a 38 százalékot határozta meg a helyben alkalmazott mértékként. Ez azt jelenti, hogy jövő év januárjától 91,5 főben meghatározott gyógypedagógusnak, valamint 374  osztályfőnöknek, kollégiumi csoportvezetőnek jár majd több pénz. Minderre a gyógypedagógus kör esetében   közel 3,5 millió, az osztályfőnökök esetében közel 8 millió forintot kell pluszban biztosítani az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!