Beindult a forgalom az M1-esen - veszélyes anyagot szállító kamion karambolozott (frissítve 23.00)

DH - Baleset ért egy kiemelten veszélyes anyagot szállító kamiont az M1-es autópályán Bicske térségében a Budapest felőli oldalon; két tartály megsérült, a veszélyes anyag szivárog, a sztrádát Tatabányától Zsámbékig lezárták - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a rendőrség péntek délután.

duol.hu


A helyszínen a bicskei tűzoltók és a budapesti vegyi mentősök dolgoztak
Fotó: Koppán Viktor Dávid

A baleset az autópálya 34-es kilométerszelvényében történt, a helyszínre bicskei tűzoltók és budapesti vegyi mentesítők indultak.
Az elsődleges helyszíni információk szerint a baleset során két darab, egyenként 200 literes tartály sérült meg, a tartályok szivárognak; az autópályát lezárták Budapest felé - közölte Udvardi János polgári védelmi főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletvezetője.
Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő elmondta: az autópályán sövénynyírást végeztek, s a munkavégzést későn észlelte egy kamion, amelybe így hátulról beleszaladt egy román rendszámú, nitrolakkot szállító kamion.
A helyszínen dolgozó tűzoltók úgy ítélték meg, hogy a kiemelten veszélyes, robbanásveszélyes nitrolakk miatt a műszaki mentés idejére teljes útzárat kell elrendelni - tette hozzá a szóvivő. Közlése szerint az M1-es autópályát Budapest felé a 39-es kilométertől, Tatabányától egészen a 27-es kilométerig, Zsámbékig lezárták.
(MTI)


Megindult a forgalom az M1-es autópályán pénteken késő este Budapest felé is, miután a bicskei tűzoltók lepakolták a sérült és épen maradt, különféle veszélyes anyagokat tartalmazó kannákat és hordókat a délután balesetet szenvedett román kamionról - közölte a katasztrófavédelem pénteken késő este az MTI-vel.

Fülep Zoltán tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője elmondta: a veszélyes anyagok elszállításra szállítókonténerek érkeztek Tatabányáról, amelyekkel egy kijelölt gyűjtőhelyre vitték az anyagokat.
Az áru átpakolása után a feltorlódott kocsisort lassan, egy sávon, a forgalmat időnként megállítva engedték el; s miután elszállították a sérült román kamiont is, nem sokkal ezelőtt teljesen megindították a forgalmat az M1-es autópályán - közölte az alezredes.
A rendőrség korábbi közlése szerint az autópályán sövénynyírást végeztek, amikor a munkavégzést észlelve lassított egy kamion, amelybe hátulról beleszaladt a román rendszámú, veszélyes anyagot, nitrolakkot szállító kamion.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!