Futballhuligánok megverték a magyar úszó-válogatott tagjait!

Zágráb - A magyar úszó-válogatott versenyezni érkezett a horvát fővárosba, de a horvát-ukrán világbajnoki selejtezőre hangoló futballhuligánok az utcán rájuk támadtak. A magyar csapat tagjai a verseny színhelyére igyekeztek, amikor rájuk támadtak a horvát drukkerek. Egyetlen bűnük volt, mégpedig a sárga pólójuk.

Gróf András

A felbőszült hazaiak ukrán szurkolóknak nézték őket, aminek egyenes következménye lett a támadás. A dunaújvárosi úszót  töbször megrúgták, és több pofon is elcsattant. Szerencsére súlyos sérülés nem történt, de a lelki sebek  sokkal maradandóbbak. Szégyen azonban, hogy ma Európában ilyen esemény megtörténhet. 

Megkérdőjelezhető a rendezők felelőssége, akik tisztában voltak a futballmérkőzés időpontjával, és azzal is, hogy  milyen veszélyekkel járhat a szurkolók mérkőzés előtti bemelegítése.  Az események  ellenére Takács Krisztián rajthoz állt az ötven méteres gyorsúszásban, és 22.95 mp-es idővel bronzérmes lett. Az viszont biztos, hogy nem Zágráb lesz a kedvenc városa. 

Elgondolkodtató, hogy a szomszéd országban nem először inzultáltak magyarokat.

17:19 perc: Takács Krisztián inkább fájós könyöke miatt aggódik

A magyar úszóválogatott tagjaként két dunaújvárosi sportoló, Takács Krisztián és Sincki Ádám utazott el a hagyományos, horvátországi  Golden Bear, azaz Arany Medve nemzetközi  versenyre. Bordás Beatrix betegség miatt nem indult el a viadalon. A hétvége azonban nem az eredmények miatt lesz emlékezetes Takács számára,  a Dunaferr SE olimpikonját ugyanis  többedmagával  megtámadták Zágrábban. Méghozzá horvát futballhuligánok, akik azt hitték, hogy ukrán szurkolókkal állnak szemben. Az érintett így emlékezett vissza a történtekre hétfőn:

Az uszodához sétáltunk éppen a ferencvárosiakkal együtt, ahova jó kétszáz lépcső visz fel. A szálloda előtt már láttunk  háromszáz embert, ott ordibáltak. Majd kivált a tömegből egy közel húszfős csapat, akik tetőtől talpig feketében voltak, nagy részük maszkkal takarta el az arcát.  Ám ez mind semmi, a kezükben vascsövek is voltak.  Ekkor még nem gyanakodtunk semmire,  mondtam is Sincki Ádámnak, hogy valahol nagy csihipuhi lesz, ahogyan ezek nekiindultak. Amikor odaértek hozzánk, az egyik azt kérdezte: Ukrajna? Ádámot belökték két kocsi közé, engem pedig  fejbe akartak ütni,  szerencsére elhajoltam, így csak  megrúgni tudtak. Az egyik FTC-edző nem volt ilyen szerencsés, neki felrepedt a feje, mert eltalálták. Majd én is beestem a kocsik közé,  a támadók meg talán ekkor jöttek rá, hogy nem vagyunk ukránok, így eltűntek. Hiába volt  több ember táskáján  nagy magyar zászló, Sinckin pedig fehér póló, nem néztek  semmit, csak balhézni akartak - elevenítette fel a történteket Krisztián.

Az esettel kapcsolatban még többet olvashat a keddi Hírlapban!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!