szexuális zaklatás

2017.11.28. 07:47

Hamarosan tényleg összeomolhat a Kártyavár

A Kevin Spacey főszereplésével futott filmsorozat stábja még két hétig kap fizetést, utána bizonytalan minden.

A Kártyavár című népszerű amerikai tv-sorozat stábja két hétig még kapja a fizetését, de még nem tudni, hogy végül is elkészül-e az utolsó, befejezetlen évad, a hatodik, amelyben a Netflix internetes műsorszolgáltató és a gyártással megbízott cég nem hajlandó szerepeltetni a molesztálási ügybe keveredett főszereplőt, Kevin Spaceyt.

A Baltimore Sun című lap szerint a gyártó, a Media Rights Capital (MRC) produkciós cég elektronikus levélben értesítette a stáb tagjait, hogy a kényszerszünet ellenére december 8-ig folyósítja a járandóságukat, és a továbbiakról e határidőig kapnak értesítést.

Az elmúlt két hónap olyan próbatétel elé állította a stáb tagjait, amilyet senki sem láthatott előre – jegyzi meg a köremail, amely hangoztatja, hogy „a produkció több egyetlen személynél”.

A hatodik évadot a marylandi Baltimore térségében forgatják, a produkción 250-300 ember dolgozik. A tv-sorozatban Spacey alakítja a főszereplőt, egy skrupulusok nélküli amerikai elnököt. Az 58 éves filmsztárt mások mellett a Kártyavár nyolc munkatársa vádolta meg szexuális zaklatással.

A molesztálási vádak nyomán a megrendelő Netflix és a gyártó, az MRC előbb felfüggesztette a forgatást, majd november 3-án úgy döntött, hogy nem szerepelteti többet Kevin Spaceyt a népszerű sorozatban, és megszüntet mindennemű kapcsolatot az Oscar-díjas színésszel.

Borítókép: MTI/EPA/Paul Buck

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!