Bulivan

2011.04.05. 14:45

Lady Gaga vezeti az MTV új digitális zenei díjának jelöltlistáját

Lady Gaga és Tyler the Creator vezeti az Music Television zenetévé új digitális zenei díjának jelöltlistáját.

MTI

A csatorna kedden tette közzé az O Music Award elnevezésű díj kategóriájának jelöltjeit, akik között Kanye West, Nicki Minaj és Justin Bieber is szerepel. Az újonnan alapított elismerés a világhálón megjelenő digitális zenei teljesítményeknek szól.
    
Lady Gaga és a rapper Tyler the Creator három-három jelöléssel került a jelöltlista élére. Mindketten esélyesek a leginnovatívabb művész és a Twitteren a legtöbb követőt számláló művész díjára. Lady Gagát a kedvenc animált GIF (egyfajta avatar) elismerésére is jelölték.
    
Számos díjat nem is az előadóknak, hanem rajongóiknak szánnak a szervezők, és külön kategóriába gyűjtötték a zenekedvelő háziállatokat, köztük azt a papagájt, amely Willow Smith Whip My Hair című sikerszámára táncol. De természetesen az internethez kapcsolódó új platformokat szintén figyelembe vették a kategorizálásnál, így kiválasztják a legjobb független zenei blogot is.
    
A győztesekről stílszerűen online szavazással döntenek a rajongók a közösségi médiában, amely az eredményt valós idő szerint mutatja. A díjátadóra április 28-án kerül sor, ezt egyórás élő webközvetítésen követhetik majd az érdeklődők az MTV honlapjain, illetve mobil alkalmazásokon.
    
A Music Television a digitális zenét szeretné támogatni a kezdeményezéssel, ahogy azt 1984-ben a zenés videóval tette a Video Music Award létrehozásával - fogalmazott a közlemény.
    
A zenei csatorna hangsúlyozta: az O Music Award sikerét nem a nézettségi ráták alapján szűri majd le, hanem kulturális hatása alapján, hogy mekkora befolyása lesz a digitális zene körüli diskurzusban. A díj elnevezésében az "O" értelmezését a nézők belátására bízták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!