Bulivan

2013.05.29. 13:12

Népszerű zenekarok bevált motoros programokkal

A hagyományos helyszínen, az alsóörsi Európa kempingben rendezik az idén is a közkeletű nevén Harley Fesztiválként ismert motoros találkozót.

Győrffy Árpád

A június 5-9. között zajló, Open Roadfest 2013 rendezvényre a szervezők 25-30 ezer embert várnak, köztük több ezer motorost. Ennek megfelelően szerdától szombatig mindegyik nap nagy része első sorban a motorokról, motorozásról szól.

Délutánonként több alkalommal lesz épített motor show, motoros kaszkadőr bemutató és nem maradhat el a hangos motor durrogtató verseny sem.

Ugyancsak a minden napos programok közé tartoznak az alkalmanként 100-150 kilométer hosszúságú vezetett túrák is, amiken a fesztivál résztvevői bejárhatják Veszprém megye keleti szélének jelentős részét, de még Pápára is ellátogatnak. Az esemény hagyományosan egyben egy zenei fesztivál is, ahol külföldi és hazai rocklegendák lépnek fel.

Az idén egyszerre két külföldi sztárvendége is lesz a fesztiválnak. A brit Uriah Heep mellett Woodstock egyik legendás zenekara, a Ten Years After is fellép. Természetesen mindegyik már jelentősen megújult gárdával, de az eredeti stílust, hangzást megtartva. A fesztiválon már harmadik alkalommal fellépő Uriah Heep felállása a korábbi két koncertéhez képest is két poszton változik.

A betegeskedő Lee Kerslake helyét 2007-ben Russell Gilbrook vette át a doboknál, és a napokban elhunyt basszusgitáros, Trevor Bolder helyett pedig Dave Rimmer játszik a június 8-i koncerten. Hasonlóan komoly gárda várható a magyar rockegyüttesek közül is.

Több más mellett Deák Bill Gyula, a Tankcsapda, az Edda Művek, a Hooligans, a Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a Magna Cum Laude játszik a hazai bandák sorában.

Az idei fesztivál egyik különlegessége lesz, hogy a résztvevők között kisorsolnak egy 1200 köbcentis, Seventy-Two Harley-Davidson motort. A másik ilyen unikumként a nulladik napon a Pannon Várszínház előadásában bemutatják a "Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról" című musicalt, amely idén ünnepli 40 éves évfordulóját. 

Az alsóörsi Harley-Davidson Open Road Fest részletes programja.

Alsóörs, június 5–8-ig.
Nagyszínpad:
június 5-én 20 órakor Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról.

Június 6-án 19 órakor Pataky Művek, 20 órakor EDDA, 22 órakor Ten Years After.

Június 7-én 20 órakor Hooligans, 22 órakor Tankcsapda.

Június 8-án 20 órakor Magna Cum Laude, 22 órakor Uriah Heep.

Rock Aréna:
június 5-én
17 órakor Gypo Circus, 18.30 órakor A Nyughatatlan, 22 órakor Ganxsta Zolee és a Kartel, 23.30 órakor Best of, 1 órakor Rock Disco.

Június 6-án 16.00 órakor Maxisun, 17.30 órakor Üzletembers, 19.00 órakor Paddy and the Rats, 23.30 órakor AB/CD, 1 órakor Z.U.P.

Június 7-én 16 órakor Dorothy Zenekar, 17.30 órakor Firkin, 19 órakor Deák Bill Gyula, 23.30 órakor ZZ Copy, 1 órakor Dévényi Tibi bácsi.

Június 8-án 16 órakor Magic Cats Rockabilly Trio, 17.30 órakor Zorall, 19 órakor Anna and the Barbies, 23.30 órakor KISS Forever Band, 1 órakor Madarak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!