Bulivan

2010.02.17. 08:31

Susan Boyle sikerével kezdődött a San Remó-i dalfesztivál

Susan Boyle kitörő sikerével vette kezdetét a 60. San Remó-i dalfesztivál Olaszországban. Az évente tévénézők millióit vonzó ötnapos fesztiválra idén az olasz énekesek mellett olyan vendégeket várnak, mint Jennifer Lopez és Rania jordániai királyné.

MTI

Első alkalommal teszi tiszteletét a rendezvényen Savoyai Emánuel Fülöp, az egykori olasz uralkodócsalád leszármazottja. 
A fesztivál első estéjén, kedden a sportrajongóknak is volt miért leülniük a képernyők elé, a dalfesztivál vendégeként ugyanis Antonio Cassanót, a Sampdoria futballcsapatának játékosát is láthatták.
   
Az immár hat évtizedes múltra visszatekintő dalfesztivál indította útjára Andrea Bocelli világhírű tenort, Laura Pausini ismert olasz énekesnőt és Eros Ramazottit is. San Remo révén lettek ismertek olyan dalok, mint az 1966-os Volare, amely Domenico Modugno előadásában csendült fel a színpadon.
A fesztivál mindig vonzotta a neves embereket, 1999-ben például vendégként volt jelen Mihail Gorbacsov egykori szovjet vezető.
   
A dalversenyt két kategóriában rendezik meg, az elsőben 14 énekes verseng a fesztivál díjáért, míg a másodikban az új generáció tehetségeit keresik. A versenyszekciók mellett más számok is vannak, a hírességeket felvonultató programba kapott meghívást Susan Boyle is, aki az Álmodtam egy álmot című musicalklasszikust énekelte az őt szűnni nem akaró ovációval ünneplő közönségnek és a több mint nyolcmillió tévénézőnek. 
A fesztivál szombaton zárul.

MTI/AFP/ANSA/EFE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!