Bulivan

2009.11.30. 11:14

Susan Boyle robbantott a lemezpiacon

London - A tévéshow-ban felfedezett skót őstehetség, Susan Boyle debütáló lemeze lett a legkelendőbb idei album Nagy-Britanniában.

MTI

Az I Dreamed a Dream című lemezből megjelenése első hetében 410 ezer példány fogyott el, amivel a lemezeladásokat jegyző Official Charts Company szerint máris történelmi csúcsot döntött a szigetországban.

A Sony Music által kiadott albumra annyi előjegyzés érkezett novemberben, amire az Amazon.com online áruház 14 éves történetében nem volt példa.

A 48 esztendős egyedülálló, munkanélküli háziasszony áprilisban kápráztatta el a közönséget egy angol tehetségkutató tévéadásban. Szereplését bemutatkozása óta több mint 300 millióan látták az interneten.

"Susan Boyle teljesítménye szenzációs" - ismerte el Martin Talbot, az Official Charts Company igazgatója. Mint mondta, a műsor után a levegőben volt, hogy a lemez nagy siker lesz, de az a robbanás, amit az albumával produkált, egészen kivételes.

A lemez egyébként az ausztrál és az ír eladási listákat is vezeti, és a Sony Music szakértői szerint az Egyesült Államokban, Kanadában és Új-Zélandon is hasonló eredmény várható.

Boyle (csak) második lett a Britain,s Got Talent című műsorban, de a brit zenei élet egyik legfigyelemreméltóbb felfedezettjének tekintik. A hirtelen jött népszerűség kissé megviselte, de egy minapi, az NBC-nek adott interjúban azt mondta, "most már elfogadom, hogy az életem sohasem lesz a régi. És nem akarok ennek véget vetni".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!