Borászat

2012.04.03. 11:04

Véget ért a válság a magyar borászatban?

Húsvét közeledtével a borászok örömére nőtt az eladott palackos borok száma, s ebben az évben a gazdák már a válság előtti forgalomat várnak.

duol.hu

Úgy tűnik vége a válságnak - nyilatkozta Varga Péter a Varga Pincészet ügyvezető igazgatója. - Az előző években alig vettük észre, hogy közeledik a húsvét (ugyanis az év végi ünnepkör után húsvétkor isszák a legtöbb bort a magyarok), most pedig nem győzzük kielégíteni az igényeket. Kereskedelmi partnereink a válság előtti éveket idéző forgalomra készülnek. A bizalomra okot adnak a tavalyi év vége kedvező tendenciái, de különösen a palackos borok értékesítésének idei első negyedévi növekedése.

Nőtt az értékesítés a Varga Pincészetnél is. Az idei év első három hónapjában 11%-kal több palack bort adtak el mint az előző év megegyező időszakában. A fejlődésnek az export volt a motorja, de a belföldi 6 százalékot meghaladó növekedés is kedvezőnek számít. A növekedés hatására az első negyedévi értékesítés megközelítette a 3 millió palackot, ami az év egészére messze 12 millió palack feletti szintet prognosztizál.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!