Belföld

2013.03.11. 19:28

Rendőr is részese az M3-ason történt tömegbalesetnek

Három sérültet szállítottak kórházba az M3-as autópályán hétfő este történt tömegbaleset helyszínéről. Bag térségében 19 óra körül több autó ütközött össze, előreláthatólag hajnalig tart a teljes útzár - tájékoztatta a rendőrség és az Országos Mentőszolgálat az MTI–t.

MTI

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság szóvivője a korábban közölteket megerősítve elmondta, hogy öt-hat gépkocsi rohant egymásba. A pontos adatokról, illetve a baleset körülményeiről csak kedden ad részletesebb tájékoztatást a rendőrség, mivel a szemtanúk meghallgatása, illetve a helyszínelés – így a teljes pályazár is – legalább hajnalig tart. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság késő este azt közölte az MTI-vel, hogy hat autó ütközött össze.

Németh Cecília, a mentők sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére elmondta, hogy öt mentőautóval vonultak a helyszínre, ahol négy sérültet találtak. Egyikük csupán helyszíni ellátásra szorult, míg két gyermeket és egy nőt kórházba szállítottak. Egy 14 éves fiút, aki könnyebben sérült, illetve a szintén könnyebb sérüléseket szenvedett nőt a hatvani, míg egy súlyos állapotban lévő 7 éves fiút a fővárosi Heim Pál kórházba vittek. Spitz Alexandra Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a helyszínt a gödöllői tűzoltók biztosítják.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese korábban azt mondta, hogy az M3-as Nyíregyháza irányába vezető oldalán, a 37-es kilométernél (a bagi lehajtó közelében) ismeretlen körülmények között történt a baleset. Az autópályát mindkét irányban lezárták, a fővárosból kifelé haladó forgalmat Gödöllő felé, az ellenkező irányban közlekedőket a 3-as főútra terelik. Az MTI úgy tudja, hogy a karambol következtében két autó átrepült az autópálya szemközti oldalára.

 

 

 

Összeroncsolódott személyautó az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Bag térségében 2013. március 11-én, ahol a 37-es kilométerszelvénynél több jármű ismeretlen körülmények között összeütközött. A balesetben négyen sérültek meg, köztük gyerekek is. A baleset részese volt egy rendőr is, akinél az elsődleges alkoholteszt pozitív eredményt mutatott. MTI Fotó: Lakatos Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!