Belföld

2014.12.11. 09:12

Összefoglaló útállapotokról, útviszonyokról

Az Útinform összesítése alapján többnyire csapadékmentes az idő az országban, viszont Pest és Fejér megyében ónos szitálás illetve havas eső miatt kell fokozottabban figyelni a most úton lévőknek.

Az éjszakai síkosságmentesítés nyomán, Pest, Nógrád, Somogy és Szabolcs-Szatmár–Bereg megye nagy részén sónedves az útburkolat. A hőmérséklet -4 és +3 fok között van. A leghidegebbet Kaposvár térségéből jelezték.

A látótávolság többnyire jó, elszórtan párás a levegő.

Az M1-es autópályán Győrnél a 85-ös főúti csomópontban útépítési munkák miatt mindkét oldal fel- és lehajtó ágain útszűkület és 40 km/órás sebességkorlátozás mellett haladhat a forgalom.

Az M5-ös autópályán a főváros határában a Budapest felé vezető oldalon a 18–17 kilométerek között aszfaltozás miatt lezártuk a külső sávot.

Az 5-ös főúton Kecskemét határában, a 80-as kilométernél a 445-ös számú elkerülő út csomópontját építik, a munkaterület mellett leszűkül az útpálya. A szegedi bevezető szakaszon a 165-ös kilométernél a jelzőlámpák karbantartását végzik, napközben sávszűkítésre kell számítani.

A 25-ös főúton Eger Felnémet településrészén a 18-as kilométernél csőtörés utáni helyreállítási munkákat végeznek, sávzárásra kell számítani.

A 26-os főúton Szirmabesenyő térségében javítják a szalagkorlátokat, a 6-os kilométerben félpályás lezárás mellett dolgoznak.

A 27-es főúton Szendrő, Szalonna és Perkupa térségében a 26–37 kilométerek között javítják a szalagkorlátokat, az aktuális munkaterület mellett egy sávon, váltakozó irányú a közlekedés.

A 31-es főúton Jászjákóhalma közelében a 83-as kilométernél burkolat felújítási munkálatok miatt sávszűkítésre kell számítani. Szükség esetén jelzőőrök segítik a haladást.

Az 54-es főúton Nemesnádudvar határában a 89-es kilométernél kivágják a forgalomra veszélyes út menti fákat, a döntések idején jelzőőrök segítik a forgalmat.

A Pomáz és Esztergom közötti úton a Pilisszentkereszt utáni szakaszon a 19-21 kilométerk között az elektromos hálózat helyreállításán dolgoznak, lezárták a fél útpályát. Szükség esetén jelzőőrök irányítanak.

Vas megyében, a Vasszentmihály és Csörötnek közötti utat néhány napra lezárták (3-as km) egy áteresz építése miatt. A személyforgalmat Csörötnek belterületén terelik, a tehergépkocsiknak Rönök felé kell kerülni.

Feloldották Vas megyében a 7445-ös út Molnaszecsőd és Döröske közötti lezárását. Hétfőn a Csörnöc-patak áradása miatt volt szükség az út lezárására, mivel a szakaszon több helyen vízátfolyások voltak.

Pest megyében a Nagykovácsi bekötő úton még dolgoznak a múlt heti ónos eső okozta károk elhárításán. A forgalom útszűkületen halad

A balatoni komp menetrend szerint Szántódról 7 és 17 óra között, Tihanyból pedig 7.30 perctől 17.30 percig, óránként indul.

A 7,5 tonna legnagyobb össztömeg feletti tehergépjárművek közlekedését tiltó kamionstop ezen a hétvégén, szombat (december 13.) este 10 órától, vasárnap (december 14.) este 10 óráig lesz érvényben. A nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (Euro 3-as) környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom (2014. november 4-től 2015. március 1-jéig).

Az OMSZ csütörtöki előrejelzései alapján napközben általában sok lesz a felhő, de országszerte számíthatunk rövid napos időszakokra. Délelőtt még az északi megyékben, illetve a keleti határ mentén néhol előfordulhat jelentéktelen mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék. Kissé megélénkül a délnyugatira forduló szél. A hőmérséklet csúcsértéke az ország legnagyobb részén 5 fok körül alakul. Késő este -2, +3 fok valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!