Belföld

2012.02.22. 11:47

Mintha kora tavasz lenne

Kellemes tavaszias időjárásra számíthatunk az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint.

MTI

Szerdán túlnyomóan napos, száraz idő lesz, csak helyenként növekszik meg a felhőzet. Éjszaka többnyire derült lesz az ég, legfeljebb a hajnali órákban növekszik meg északon a fátyolfelhőzet. Csütörtökön észak, északnyugat felől tovább növekszik, majd vastagszik a felhőzet, kezdetben még szűrt napsütés is valószínű. Délután elszórtan kisebb eső előfordulhat. Csütörtök hajnalig mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, helyenként megerősödik eleinte a délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél. Éjszaka foltokban köd képződik.

 

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -7 fok között, délkeleten, keleten -10 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 6, 11 fok között várható.

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi részén többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, emiatt arrafelé többnyire erősen felhős vagy borult az ég, elsősorban a frontok mentén fordul elő csapadék; az északnyugati területeken többnyire eső esik, északkeleten pedig havazik. Szicília fölött sekély ciklon örvénylik, amely a déli tájakon okoz gyakran felhős, helyenként csapadékos időt. Ugyanakkor a Pireneusi-félszigettől Közép-Európán át egészen a Fekete-tengerig anticiklon húzódik, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk nyugati és déli vidékein többnyire 9, 17, középső tájain 0, +8 fok között alakul. Hideg már csak a Kelet-európai-síkságon van, ahol napközben is mindössze -2, -10 fokot mérnek.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, majd északnyugat felől egyre nedvesebb levegő érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!