Belföld

2010.01.14. 08:43

Elütötte a városnéző kisvonat - meghalt a lány

Meghalt az a 19 éves lány, akit tavaly júniusban elütött a városnéző kisvonat Szegeden, így a vádlottat már öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság.

MTI

A Délmagyarország információi szerint a lány hétfőn este, több mint hét hónap kóma után, keringési és légzési elégtelenség következtében hunyt el.
   
Palánki Zsolt, a balesetet okozó sofőr ügyvédje elmondta: védence továbbra is ártatlannak vallja magát.
   
A rendőrség nyomozása decemberben zárult le. A megalapozott gyanú szerint a jármű vezetője egy kereszteződésben nem adott elsőbbséget a gyalogátkelőhelyen áthaladó lánynak, akit a belső forgalmi sávban elütött. A rendőrség akkor maradandó fogyatékosságot okozó közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt továbbította az ügyészséghez az iratokat, ez esetben a büntetési tétel három év szabadságvesztés.
   
A lány halálát követően az ügyészség a nyomozás folytatását rendeli el. A vádlott ebben a helyzetben már öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható - írta a napilap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!