Belföld

2014.07.03. 07:19

A kiskutyákat saját ürülékükben, megfelelő élelem és ivóvíz nélkül tartották - videóval

Műanyag- és papírdobozokban összezsúfolva, élelem és ivóvíz nélkül, a saját piszkukban találtak összesen 40 fajtiszta kutyakölyköt Csepelen a rendőrök és az állatvédők.

A rendőrséget 2014. július 1-jén 16 órakor az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkéntesei értesítették arról, hogy egy csepeli raktárban több tucat fajtiszta kiskutyát tartanak fogva ismeretlenek. Az állatok tartási körülményei valószínűleg nem megfelelőek.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság

A helyszínre kiérkező járőrök adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeképpen a raktár közelében ellenőrizték L. János 56 éves és L. Edina 24 éves budapesti lakosokat. A férfi által használt jármű átvizsgálásakor előkerültek azok a kulcsok, melyek azt a három raktárhelyiséget nyitották, ahol az ebeket tartották. A rendőrök összesen 40 fajtiszta - többek között mopsz, tacskó, magyar és német vizsla, csivava - kölyökkutyát találtak kisméretű ketrecekben, kennelekben, műanyag- és papírdobozokban. A széttépett újságpapírból készített almot nem cserélték, az állatokat saját ürülékükben, megfelelő élelem és ivóvíz nélkül tartották. A rendőri intézkedés során jelenlévő hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutyák elhelyezése és tartása azok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozhatta volna.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói L. Jánost és L. Edinát állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A kutyakölykök elhelyezéséről az állatvédők gondoskodtak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!