Belföld

2013.10.16. 11:50

Elszállították az I. kerületben talált bombát

Budapest - Elszállították az I. kerületi Naphegy utcában talált világháborús bombát, a területzárást és a forgalomkorlátozást feloldották - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerdán.

MTI

Várkonyi Melinda elmondta: a Naphegy utcában lévő sportcentrum előtt végzett földmunkálatok során egy 50 kilogrammos szovjet gyújtószerkezetű német bomba került elő. A gyújtószerkezetet a tűzszerészek a helyszínen kiszerelték. A robbanótestet központi gyűjtőhelyre szállítják, és később megsemmisítik.

Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje áll egy földmunkák közben előkerült 50 kilogrammos robbanótest mellett az I. kerületi Naphegy utcában 2013. október 16-án. A bevizsgálás és azonosítás idejére 200 méter sugarú körben kiürítik a környéket. MTI Fotó: Kovács Tamás

A tűzszerészi munkálatok idejére a környéket 200 méter sugarú körben lezárták és kiürítették. Emiatt átmenetileg több kisebb utca és a Hegyalja út forgalmát is korlátozták, ami több buszjáratot is érintett.

A Lisznyai utcai iskolát nem ürítették ki, de a gyerekeknek az étkezőben kellett tartózkodniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!