Belföld

2013.08.09. 18:13

Több járásra már másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt

Több járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat péntek este a várható heves zivatarok miatt. Ezeken a területeken a következő órákban olyan heves zivatarok lehetnek, amelyeket akár óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökések kísérhetnek és akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabok is hullhatnak.

MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint elsőként a körmendi, a lenti, a szentgotthárdi, a szombathelyi és a zalaegerszegi járásra adták ki a narancssárga riasztást, de az éjfélig szóló figyelmeztetés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében erre többfelé is esély van.

Mindeközben a heves zivatarok, felhőszakadás, illetve erős szél miatt egyre több megyében adnak ki riasztásokat. Már Budapesten is elsőfokú riasztás van érvényben, mind a heves zivatar, mind a felhőszakadás miatt.

Az egész Balatonnál és a Velencei-tónál másodfokú viharjelzés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a hidegfront hatására estétől, késő estétől a Dunántúlon egyre nagyobb számban, helyenként az Északi-középhegység nyugati, északi részén alakulhatnak ki zivatarok. Az éjszakai órákban a Dunántúlon heves zivatar is lehet.

Szombatra a hőség miatt három megyére - Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar - a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki a meteorológiai szolgálat. Ezenkívül több megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség, illetve a várható erős szél, heves zivatar, illetve felhőszakadás miatt is.

Dunaújváros és környéke időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!