Belföld

2013.08.22. 08:11

Kocsmai lövöldözés

A rendőrök őrizetbe vették azt a 40 éves férfit, aki egy ceglédi söröző előtt többször rálőtt vitapartnerére.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt V. Ferenc 40 éves dánszentmiklósi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a dánszentmiklósi férfi 2013. augusztus 21-én 18 óra körüli időben megjelent egy ceglédi vendéglátóhelyen, ahol vitatkozni kezdett a testvérével, majd ütötte a vendégek szeme láttára többször pofon. Ekkor egy 23 éves férfi a nő védelmére kelt és dulakodni kezdett V. Ferenccel, aki elővette a zsebéből az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét és négy lövést adott le a sértett irányába, majd gépkocsival távozott a helyszínről. A sértettnek orvosi ellátást igénylő sérülése keletkezett a lövések következtében.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

 

A helyszínre kiérkező járőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúk kihallgatását, aminek eredményeként beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V. Ferencet. A férfi - miután megtudta, hogy a rendőrök keresik -, önként jelentkezett az Albertirsai Rendőrörsön, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. A gáz-riasztó fegyverét és a hozzá tartozó lőszereket a nyomozók lefoglalták.

Ellene a további eljárást - őrizetbe vétele mellett - a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!