Belföld

2013.06.21. 08:19

Az Országgyűlés Horn Gyulára emlékezett

Horn Gyula volt miniszterelnökre emlékeztek az Országgyűlésben pénteken napirend előtt.

MTI

Kövér László, az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: Horn Gyula a rendszerváltozás előtt és után is meghatározó szocialista politikus volt. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke azt mondta: reálpolitikus volt, aki mindig előrébb látott, mint kortársai. Kiváló politikai és taktikai érzékével helyes célokat tűzött ki, és azokat el is érte. Ezért lehetett a rendszerváltás utáni Magyarország legsikeresebb miniszterelnöke - tette hozzá. Az Országgyűlésben a volt kormányfő gyászszalagos képe mellé virágcsokrot helyeztek el. A megemlékezésen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök.

 

A képviselők felállva emlékeznek Horn Gyula volt miniszterelnökre az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. június 21-én. Horn Gyula életének 81. évében június 19-én hunyt el. (Fotó: Soós Lajos/MTI)

 



Horn Gyula volt miniszterelnök portréja az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. június 21-én. Horn Gyula életének 81. évében június 19-én hunyt el. (Fotó: Soós Lajos /MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!