Belföld

2012.05.16. 05:10

Vesztegetés az APEH-nál: záró szakaszban az ügy

Záró szakaszához érkezett az adóhivatal eddigi legnagyobb vesztegetési ügyének felgöngyölítése, az adóhatóság székesfehérvári kirendeltségén 2008-2010 között folyt vesztegetéssorozatnak immár 73 gyanúsítottja van - írta a Magyar Nemzet szerdán.

MTI

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta: jelenleg a büntetőeljárás dokumentumait rendezik össze, amit az iratismertetések követnek. A nyomozást várhatóan június közepéig befejezi a főügyészség. Az ügy 73 gyanúsítottjának negyede korábban az adóhatóság székesfehérvári kirendeltségén dolgozott, némelyikük vezető beosztásban, rajtuk kívül a gyanú szerint ügyvéd, könyvelő, számos cégvezető és magánszemély vett részt a bűncselekményekben.

 A szóvivő közölte azt is, hogy a vesztegetések egy több személyből álló, jól működő bűnszervezethez kapcsolhatók, amely szinte minden adóügyi probléma "elrendezését" vállalta. A vesztegetők a jogsértő kérések teljesítésért általában nyolcvanezertől ötmillió forintig terjedő összeget ígértek vagy adtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!