Belföld

2010.07.31. 13:03

Nemi erőszak Perkupán - Hárman szabadlábon, ketten előzetesben

Miskolc - Hárman szabadlábon, ketten előzetes letartóztatásban vannak a Borsod megyei Perkupán történt szemérem elleni erőszak és más bűncselekmények miatt - mondta a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője szombaton az MTI-nek. AZ áldozat egy 14 éves, fiatalkorú lány.

MTI

Dobi Tamás kifejtette: a bíróság az öt őrizetbe vett helyi férfi közül kettőt helyezett előzetes letartóztatásba, hárman pedig szabadlábon várják az eljárás végét.

Emlékeztetett arra, hogy szemérem elleni erőszak és más bűncselekmények gyanúja miatt indított eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya, mert az elsődleges információk szerint Perkupán többen fenyegetéssel arra kényszerítettek egy fiatalkorú lányt, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen velük.

Hozzátette: a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja a körülményeket.

Molnár Zoltán, Perkupa polgármestere az MTI megkeresésére korábban úgy fogalmazott: tudnak az esetről, már az áldozat édesanyja is volt bent náluk. Azt még nem tudják, hogy pontosan hányan vettek részt az erőszakban. Amíg a rendőrségi vizsgálat le nem zárult, addig nem közölnek többet az ügyben - tette hozzá.

Az MTI úgy tudja, a fiatalkorú lány 14 éves.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!