Belföld

2010.06.21. 12:44

Ócsanádra és Sátoraljaújhelyre érkeztek a helyi felajánlások

Dunaújváros – Ócsanádra és Sátoraljaújhelyre is elértek az első szállítmányok. A további segítségre is nagy szükség van – a gyűjtés folytatódik.

Gallai Péter

HÁLÁSAK A Dunaferr Ifjúsági Szervezete és az Életrevaló Gyermekmisszió is közös gyűjtést folytatott. Az összejött adományokat pénteken szállították el az Ongához tartozó Ócsanálosra.
– Háromszázötven liter hypót, tíz kiló klórmeszet és rengeteg zsáknyi ruhát vittünk magukkal, egy kisbusz és egy nagy utánfutó telt meg a holmikkal. A járművet az ISD Dunaferr biztosította, személyesen Kljucskin úr, vezérigazgató-helyettes intézte. A helyszínen hálásak voltak az adományokért, de látszott, elfásultak az emberek. A segélyszállítmányokat már rutinból kezelik, mondták, a mi dolgainkat délutánra már szét is osztják a rászorultak között. Egyébként alig pakoltunk le, már be is futott egy újabb teherautónyi segély – foglalta össze lapunknak útjukat Burián András, az ifjúsági szervezet elnökségi tagja.

SÁTORALJAÚJHELYRE szállították a Fidesz által kezdeményezett adománygyűjtés első adagját az önkéntesek pénteken délelőtt.

A MÁLTAI Szeretetszolgálat önkéntes csoportjának és támogató szolgálatának tagjai 200 kiló ruhaneműt vittek a Fidesz dunaújvárosi szervezetének irodájába. Mudra József szerint a nagylelkű adományozók felajánlásainak köszönhetően segítik az árvízkárosultakat. A helyi fideszesek több autónyi adományt szállítanak az árvíz súlytotta övezetbe a hétvégén is. Oda mennek majd, ahol a lakók a legnagyobb hasznát veszik a küldeményeknek – a központi elosztó állomás segít az úticél kiválasztásában.

A gyűjtés szervezői továbbra is várják a felajánlásokat – leginkább tartós élelmiszerre, ruhaneműre, bútorra, mosogatószerre lenne szükség – Vasmű 41. szám alatt. (105-ös szoba)

SEGÍTHET ÖN IS!

Számos módon gyakorolhatják a segítés nemes gesztusát a DH olvasói, lehet, hogy mégsem találták még meg a legmegfelelőbbet. Ezért lapunk – a Pannon Lapok Társasága lapjaival együtt – egy újabb csatornát nyit a felajánlások fogadására. Mivel a távolból nehéz megmondani, hogy az árvíz sújtotta területeken mire lenne a legnagyobb szükség, a legpraktikusabb megoldásnak a készpénzadományok gyűjtését tartjuk, s ezeket a 11736006-20282316 bankszámlaszámra várjuk. A befizetések, átutalások közlemény rovatába kérjük, írják be: ADOMÁNY!

A számlára érkezett pénzösszegről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket, s annak felhasználását is nyomon követhetik lapunkban. További híreket és infomációkat Árvísegély című rovatunkban, minden lapszámunkban olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!