Belföld

2010.06.25. 13:37

Leváltják az országos rendőrfőkapitányt

A jövő héten állománygyűlésen mutatják be az új országos rendőrfőkapitányt - közölték a Belügyminisztériumban az MTI érdeklődésére pénteken.

MTI

Bencze József leváltását hivatalosan egyelőre nem jelentették be. Sajtóinformációk szerint Hatala József válthatja őt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) élén.
   
Az új főkapitányt kinevezése előtt meg kell hallgatnia az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának, az országgyűlési bizottságok jövő heti üléseinek meghívójából azonban egyelőre az olvasható ki, hogy a bizottság a jövő héten nem tart ülést.
   
Ülésezik viszont a Nemzetbiztonsági bizottság; a testület keddi ülésének első napirendi pontja Boda József  dandártábornok, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgató-jelöltjének kinevezés előtti meghallgatása. Ez pedig arra utal, hogy változás lesz a szakszolgálat élén, és távozik Dobokay Gábor altábornagy, jelenlegi főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!