Belföld

2009.10.16. 06:54

Tizenöt gép felrobbantásával fenyegette meg Ferihegyet egy férfi

Budapest - Tizenöt gép felrobbantásával fenyegette meg Ferihegyet az a férfi, akit alig pár óra alatt elfogott a rendőrség - közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság az MTI-vel péntek reggel.

nincs nev

Horváth Katalin Fanni közleményében azt írta: csütörtökön érkezett a Budapest Airport Zrt.-hez az a levél, amelyben ismeretlen személy tizenöt járat felrobbantásával fenyegetőzött. A levél részletesen felsorolta azokat a járatokat, amelyeken bomba fog robbanni.

A bejelentést követően a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság azonnal megkezdte a nyomozást, illetve a repülőtér védelmi tervének megfelelően kényszerhelyzetet rendelt el Ferihegyen. Ez fokozott biztonsági intézkedéseket jelentett az utascsarnokban és a közterületen is. A szigorított intézkedések mellett Ferihegyen folyamatos volt a repülőtéri kiszolgálás.

A gyors és hatékony felderítésnek köszönhetően alig pár óra alatt azonosították a levél íróját, akit Csongrádban saját házában fogtak el a város rendőreinek közreműködésével.

A házkutatás során robbanószer kereső kutyákat is bevetettek, de robbantásra alkalmas eszközöket nem találtak, viszont lefoglalták azt a régi típusú írógépet, amellyel a levelet írták.

A férfit őrizetbe vették és ellene közveszéllyel való fenyegetés megalapozott gyanúja miatt büntető eljárást indított a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!