Belföld

2009.10.25. 09:18

Megerőszakolta és kifosztotta idős áldozatát

Őrizetbe vette a kisteleki rendőrkapitányság azt a fiatal román férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megerőszakolta és kifosztotta idős áldozatát egy balástyai tanyán; a gyanúsított azonosításához kutyát is bevetettek.

nincs nev

A mentőszolgálattól szombat délelőtt érkezett jelzés, miszerint kórházba vittek egy hetvennégy éves nőt, akit elmondása szerint megerőszakoltak és a pénzét is elvették - tájékoztatta az MTI-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkaptányság sajtószóvivője.
Elmondása szerint a sértettre pénteken a késő esti órákban, a balástyai tanyáján egy fiatal férfi rátörte az ajtót, majd megütötte. Az elkövető lefogta az idős asszonyt, majd közösült vele. Távozáskor pedig magához vette az áldozat táskájában lévő kétezer forintot.
A kisteleki nyomozók kérésére szombaton a helyszínre érkezett a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség Gedeon nevű "négylábú rendőre". A kutya a szagazonosítás során az öt gyanúsítható személy közül egyértelműen kiválasztotta azt a huszonegy éves férfit, aki a lakásban járt. A férfi kihallgatása során részben elismerte a bűncselekmény elkövetését, majd a nyomozók megtalálták nála a sértettől elvett készpénzt is.
Ellene erőszakos közösülés és kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség őrizetbe vette és indítványozza az ügyészségnél a gyanúsított előzetes letartóztatását.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!