Belföld

2009.10.07. 11:08

Kisfiút ért kutyatámadás: nyakörvét elszakítva harapdálta a gyereket a keverék

DH - Súlyosan megsérült egy nyolcéves kisfiú Tiszaeszláron, ahol kutya támadt rá - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

nincs nev

Egy körbekerítetlen ház udvaráról rontott kedden a gyermekre a kutya, és a hátán, valamint a lábán megharapta - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A százados tájékoztatása szerint a gyermeket súlyos állapotban vitték a nyíregyházi kórházba. Az állatot egy, a kiabálásra felfigyelő 14 éves gyermek kaszával kergette el a megtámadott kisfiútól.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanújával indított eljárás keretében vizsgálja a büntetőjogi felelősség kérdését. Gyanúsítottja egyelőre nincs az ügynek.

Az eddigi megállapítások szerint a boxer és staffordshire terrier keverék kutya a nyakörvét elszakítva szabadulhatott el. Az ebet állatorvosi megfigyelés alá helyezték.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!