Belföld

2009.09.19. 08:21

Két afgán és egy iráni határsértő volt az éjszakai szegedi autósüldözés résztvevője

Szeged - Két afgán és egy iráni állampolgár ellen jármű önkényes elvétele, súlyos testi sértés kísérlete és vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon, miután pénteken este egy Röszke külterületén lévő tanyán leütöttek egy fiatalembert, elvitték gépkocsiját és autós üldözésbe keveredtek a rendőrökkel - közölte a hatóság szombaton az MTI-vel.

MTI

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a sértett pénteken este arra lett figyelmes, hogy három személy kitolja autóját a bejáróról. A fiatalember odaszaladt, ekkor az elkövetők egy husánggal fejbe vágták, majd az autót beindítva menekülni kezdtek. A bántalmazott férfit a mentők nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel szállították kórházba.

A Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentést követően a rendőrség azonnal ellenőrizte a Szegedre bevezető, valamint az autópályára rávezető utakat. Ennek eredményeként a járőrök Szeged határában megpillantották az ellopott járművet. A járőrök igazoltatni akarták az autóban ülőket, de azok nem álltak meg, hanem menekülőre fogták. Eközben a tilos jelzés ellenére áthajtottak egy vasúti átjárón is, ezzel egy vasúti sorompót is letörtek. Végül Szegeden, a Kálvária sugárúton sikerült őket megállítani, melynek során egy álló autónak és egy rendőrautónak is nekicsúsztak. Személyi sérülés nem történt.

A lopott autóból ketten kiszálltak, őket a rendőrök elfogták, majd a sofőrt is megbilincselték és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra.
A hajnalig órákig tartó kihallgatások során kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetője két afgán és egy iráni állampolgár, valamennyien a húszas éveikben járnak. Este illegálisan és gyalogosan lépték át a magyar államhatárát, majd miután „fáradtnak érezték magukat”, úgy döntöttek autót lopnak.

Elmondásuk szerint céltalanul menekültek a rendőrök elől, fogalmuk sem volt, hogy hol járnak. Mindhárman részleges beismerő vallomást tettek.
Kihallgatásukat követően a Szegedi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakat őrizetbe vette és előterjesztést tesz az ügyészség felé előzetes letartóztatásukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!