Baracs

2015.01.11. 17:55

Merész álmokat is képesek valóra váltani a baracsiak

Baracs – A csatornázás és a Széchenyi utca fejlesztése mérföldkőként teszi emlékezetessé a múlt évet a baracsiak számára.

Körmendi Erzsébet

Most már elhiszik, hogy a nagy álmok is valóra válhatnak. Várai Róbert polgármester ezzel kezdte mondandóját, amikor felkértük Baracs elmúlt évének összegzésére: – Gyönyörű évet zártunk tavaly. Elkészült a főutca, mégpedig vízelvezetéssel, kerékpárúttal, és befejeztük a csatornázást is. Emellett szép műsorok, hangulatos rendezvények voltak a faluban, erősödött a közösségi élet.

Várai Róbert a Széchenyi utca avatásakor beszélt arról, hogy 2010-ben, amikor megválasztották a baracsiak, maga sem hitte, hogy egyszer valóban kényelmesen lehet autózni, biciklizni a Széchenyi utcán. Négy év alatt a képviselőtestület tagjai kaptak hideget, meleget - mindenki csak mosolygott, akinek elővezették az útépítési törekvésüket, készítettek terveket, hittek pályázati forrásban és csalódtak, jártak a fellegekben és zuhantak vissza a földre, azután átdolgozták a terveket és kezdték elölről, mígnem a kitartásuk eredményeként egyszer csak megtört a jég: a kerékpárút építésére és a csapadékvíz elvezetésére támogatást nyertek. Az útépítést pedig megoldotta az önkormányzat.

A gyerekek vígan kerekeztek át a Széchenyi utcai kerékpárúton

- A főutca felújítása, átépítése nélkül nem tudnánk továbblépni, folytatni a település fejlesztését. Ez a beruházás megerősített bennünket, hitet adott nekünk, most már tudjuk, hogy nagyívű fejlesztéseket, merész álmokat is képesek vagyunk megvalósítani - mondta a polgármester.

A nagyberuházásokon kívül az önkormányzati választás is visszaigazolta, hogy a településvezetők jó úton haladnak: Várai Róbertnek nem volt ellenfele, és a képviselőtestület összetétele is csak egy képviselő személyében változott a korábbihoz képest.

Szükség is van a megerősítésre, hiszen nagy terveket dédelgetnek: idén új óvodát és közösségi parkot szeretnének építeni, és az utóbbiban helyet kapna Baracs vezér szobra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!