Sport

2017.08.27. 15:34

Két újvárosi csapat a BL-ben

DUNAÚJVÁROS A szlovéniai Terme Catez komplexumban szeptember 7-10. között Európa legjobb amatőr kispályás csapatai küzdenek a Bajnokok Ligája trófeáért és az 5000 eurós fődíjért.

Gróf András

A tíz füves pályán, naponta száz mérkőzést rendeznek. A rendezők kilencvenhat csapat nevezését fogadták el, amelyből nyolc Magyarországról érkezik majd.

Külön öröm, hogy Dunaújvárost két együttes is képviseli az eseményen. Az már korábban eldőlt, hogy a Karmacsi Autó gárdája utazik, de csatlakozhat hozzájuk a Mé-Szi Frucht Kft. csapata is. Természetesen az EMF Champions League-ben nem szerepelhetnek profi labdarúgó szerződéssel rendelkező játékosok. Ezzel kapcsolatban a csapatvezetőknek írásban kell felelősséget vállalniuk, illetve az EMF bekéri az egyes labdarúgók státuszát is.

Mé-Szi Frucht Kft. csapata már nagyon várja a Bajnokok Ligája küzdelmeket Fotó: DH

A Mé-Szi Frucht Kft. együttesének felkészüléséről Szabó Imre csapatvezetőt kérdeztük: - Csapatunk három éve verbuválódott egy baráti társaságból. Eleinte a városi bajnokságban, és a helyi kupákon léptünk pályára. A bajnokságban a dobogón végeztünk, a kupákban többször is sikerült az élen végeznünk. Aztán álmodtunk egy nagyot, és Budapesten a Kaminokupa elnevezésű tornán is elindultunk, ahol a tavalyi évben az év csapata, az év csapatvezetője, és az év legendája címeket hódítottuk el. Együttesünkből tavaly három játékos szerepelt az U21-es Eb-n, és ezüstéremmel tértek haza Brnóból. Az elmúlt évben indult el a Minifoci Szövetség szervezése alatt a Bajnokok Ligája, ahová másik két magyar csapat mellett mi is kijutottunk. Mariborba sajnos a legjobb tizenhat közé jutásért vívott összecsapáson kiestünk, de óriási tapasztalattal és élménnyel tértünk haza. Örülünk neki, hogy idén is ott lehetünk a viadalon.

Magyarországról az alábbi csapataink indulnak a 2017-es EMF Champios League-ben: Aramis SE Mad Dogs (Budaörs) - Szuperliga 1. helyezett, National Iron Team (Szigetszentmiklós) - Szuperliga 2. helyezett, Karmacsi Autó (Dunaújváros) - Szuperliga 3. helyezett, ECECE - Szuperliga 4. helyezett, Ligakupa 1. helyezett, Szigetszentmiklós Artifex - Szuperliga 5. helyezett, Ligakupa 3. helyezett, Árpád FC - Ligakupa 2. helyezett, Szemérem Ajax - Ligakupa 4. helyezett, Mé-Szi Frucht Kft. (Dunaújváros) - Szuperliga 6. helyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!