Még várják a szereplőket

2024.04.15. 12:00

Elkezdődtek a XI. Rácalmási Passió próbái

Nézőkből szereplők lehetnek azok, akik részt vennének a XI. Rácalmási Passió előadásában.

Fekete Györgyi

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Május 20-án, pünkösd hétfőn mutatják be Szabó-Sipos Barnabás Jászai Mari díjas színművész művészeti vezetésével immáron 11. alkalommal a rácalmási Jankovich-kúria Rendezvény és Turisztikai Központban a Passiót. 

Az előadás alkotói: Tausz-Tóth Mariann - zenei rendező. Közreműködik a Rácalmási Glória Kamarakórus, Várai Áron (Góbé-, és Korinda zenekar), Gulácsi Anita, Gulácsi Zoltán, Tausz Krisztián.

A Virágvasárnap és Pünkösd szellemiségét összekötő misztérium dráma szereplőkkel alakított terét és a nézőközönséget egy láthatatlan függöny, egy hártyavékony határ választja el egymástól. Ez érzékelhető. Éppen ezért a „társulat” nyitott mindazok felé, akik elég bátrak ahhoz, hogy ezt a hártyát átlépve kívülről belülre, nézőből szereplővé váljanak.

Akik úgy döntenének, hogy átlépnék ezt a vékony határt, azoknak elegendő akár az utolsó nap főpróbájára eljönni, és a „nép” szerepében, jelenlétükkel maguk is a darab alakítójává válhatnak. Akik más szerepet is szívesen vállalnának, és több próbán is részt tudnak venni, amelyből az elsőt április 14-én tartották meg. A következő előreláthatóan  május 5-én lesz. Az érdeklődők a pontos időpontokról tájékozódjanak a passió közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában