Jóval áron alul értékesítette azokat

2024.04.15. 14:00

Budapesten fogták el a dunaújvárosi kerékpártolvajt

A Zsaru Magazin egy dunaújvárosi ügyről számolt be a napokban a közösségi oldalán. Az elkövető biciklit és alkatrészeket is lopott, amelyeket aztán jóval áron alul értékesített. A rendőrök azonosították, kiadták rá a körözést, és miután a fővárosban elfogták M. Józsefet, beismerte tettét.

Molnár Emese

Fotó: SZABO GABRIELLA

Mint azt a cikkben írták, "2023. október 25-én egy dunaújvárosi munkásszállóról érkezett bejelentés a rendőrséghez arról, hogy valaki a szálló elől hajnalban elvitt egy biciklit az első kereke nélkül. Majd ugyanabból a kerékpárparkolóból egy másikról lopott hozzá első kereket. Az elkövető rollerrel érkezett, a törékeny kis kétkerekűn cipelte el a darabokat, hogy aztán összeszerelje azokat, és legyen egy komplett biciklije, amit aztán azonnal eladott egy hajléktalan férfinak. Nem kért érte sokat, igaz, a munka sem volt vele sok. Aztán még ugyanaznap este visszatért a munkásszálló elé, és a lelakatolt kerékpárok közül ismét elvitt egyet, immár egy hiánytalan példányt. 

– A bejelentéseket követően elemeztük a közterületi kamerák képeit – mondja Erlich Flórián őrmester, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozója. – A felvételekből elég jó minőségű fényképet lehetett készíteni a tettesről, akiről egy arcképelemző rendszerrel megtudtuk, hogy a negyvenéves M. Józsefet kell keresnünk. Mivel hajléktalan férfiról volt szó, a helyi hajléktalanszállón kerestük. Ő nem volt ott, a két részből összeszerelt bicikli azonban igen. Ezt ugyanis eladta valakinek, mi azonban lefoglaltuk. Mindeközben az egészben ellopott kerékpárt a saját tulajdonosa fedezte fel a helyi zálogház kirakatában. Így aztán decemberben mindkét kerékpárt vissza tudtuk adni a sértetteknek. Már csak az elkövetőt kellett megtalálnunk. Bejelentett lakcíme nem volt, így körözést adtunk ki ellene. Mivel időközben Budapestre ment, és huzamosan ott tartózkodott, csak március 2-án sikerült elfogni: a Készenléti Rendőrség járőrei a VII. kerületben igazoltatták, majd M. József a gyanúsítást követően beismerte a bűncselekményeket, miként azt is, hogy anyagi haszonszerzés céljából követte el azokat. 

Valamint azt sem tagadta, hogy mindkét kerékpárt mélyen áron alul adta el. A két részből összeeszkábált bicikliért talán 20 ezer forintot kapott, miközben csak a hozzá külön elcsent első kerék 40 ezer forintot ért, a váz és a hátsó kerék pedig egy 700 ezer forintot masina része volt. A másik kétkerekűt 30 ezer forintért adta el a zálogházban, de annak is jóval magasabb volt az értéke, több mint 100 ezer forint. Azaz nem egyszerű csínytevésről volt szó, hanem komoly bűncselekményről. M. Józsefet lopással gyanúsítják, jelenleg szabadlábon várja az ügy folytatását".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában