Vizilabda

2015.02.05. 18:20

A női vízilabdázók újításokkal készülnek a szombati mérkőzésre

Dunaújváros - Két sikerrel megvívott idegenbeli mérkőzés utána szombaton 17 órakor hazai medencében láthatjuk rájátszás következő fordulójában a Dunaújvárosi Főiskola vízilabdázóit, amikor az Egert fogadják.

Gallai Péter

Ám nem csak a találkozó miatt lesz érdemes kilátogatnia a szurkolóknak a Fabó Éva Sportuszodába, hanem családtagjaiknak, csemetéiknek is. Ugyanis több újítással várja a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület a vendégeket azért, hogy a kiváló sportesemény egyben családi program is legyen, s ne csak a bajnoki összecsapás idejére.

Ennek részeként a mérkőzés előtt, valamint a negyedek közötti szünetben fellép a fiatal és feltörekvő tehetségekből álló Névtelen Utca nevű dunaújvárosi zenekar. A gyerekeket pedig a már tavaly, nagy sikerrel bevezetett játszóház várja, ezen felül kézműves foglalkozásokkal is készülnek a kilátogató csemetéknek. A fiatalságot már fél háromtól a gyerekmeccs kezdetétől várják az uszodába, számukra akkor kezdődnek a programok.

Ziegler Diána az egyik szárazföldi edzésen, a lányok két győztes meccs után várhatják a folytatást

A klub oktatója, Miskovicz Zsuzsanna elmondta, hogy a játszóházat azért találták ki, hogy míg a szülők szurkolnak a csapatnak, a gyermekeik addig is legyenek lefoglalva, így a felnőttek a találkozóra tudnak koncentrálni.

Szükség van ezekre a foglalkozásokra és csalogató eseményekre, hiszen a DFVE még mindig sokak számára ismeretlen. Szeretnék, hogy minél többen megismerjék, megszeressék az úszást és a vízilabdát. Természetesen a helyszínen bárki kérhet információt az egyesületen belüli oktatásról.

A mérkőzés előtt Kelemen Attila, az Eger vezetőedzője elárulta, hogy tisztában vannak azzal, hogy a Dunaújváros egy kiváló csapat, a papírformát tekintve pedig a találkozó abszolút esélyese. Természetesen ez nem befolyásolja őket, s a győzelemre törekednek: A felsőházból az első két együttes megy majd egyenesen a négyes döntőbe, a többiek pedig keresztbe játszással döntik el a másik két hely sorsát. A legfontosabb, hogy mindent megtegyünk a középszakaszban ami tőlünk telik, a folytatásban pedig jönnek majd a legfontosabb találkozók.

A felsőházban két forduló után az Újpest-Centrál és a Dunaújvárosi Főiskola nyerte meg az első két meccsét. Előbbiek 13-6-ra verték meg az Egert, majd a szerdai kör csúcsrangadóján 12-8-ra a Szentest. A DFVE 13-10-re győzött a BVSC és szerdán 16-8-ra a Szeged ellen. Az Eger az újpesti vereség mellett a hétközi fordulóban 10-9-re kikapott a BVSC-től, így eddig pont nélkül állnak a hevesiek.

 

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!