szerdán kupameccs

2021.11.01. 20:00

A mérkőzés eleje ezúttal sem sikerült

Négygólos vereséget szenvedett hazai pályán vasárnap este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az SC Csíkszereda ellen. Ám a szurkolók a meccs végén is díjazták a helytállást.

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros -A címvédő székely alakulat érkezett vasárnap a Dunaújvárosi Jégcsarnokba. A csíkiak első ránézésre könnyed győzelmet arattak, de ez nem igaz, hiszen a mérkőzés hajrájáig nyílt volt a találkozó.

DAB – SC Csíkszereda 3–7 (1–2, 1–2, 1–3)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Vezette: Kormos, Gangel, Balla, Szabó.

DAB: Krajcovic – Bubnov (1), Pozsár, Kabatayev 1, Szappanos 1 (1), Török – Benke, Bobcek, Németh P. (1), Pinczés O., Szűcs 1 – Erdély, Szécsi, Horváth, Németh Á., Tamás – Druja, Somogyi, Gebei, Marosi, Lőczi. Vezetőedző: Leo Gudas.

Csíkszereda: Sa­mankov – Kubat (1), Salló, Rokaly N., Rokaly Sz., Sofron 1 – Láday (2), Reisz (1), Fodor 2 (1), Szkacskov 1 (3), Stach 1 (2) – Casaneanu, Gecse, Becze 1 (1), Bíró, Péter B. (1) – Péter A. 1. Vezetőedző: Hozó Levente.

Az Acélbikák mindent kiraktak a jégre: a szeredai Fodor Csanád és Tamás István párharca a vasárnapi találkozón Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az Acélbikák – ahogy mondani szokták, bent maradtak az öltözőben, vagy esetleg még a kávéjukat itták a büfében, de az tény, hogy a 4. percben már 2–0-ra vezettek a vendégek. A hajrá sem sikerült jó, mert a mérkőzésnek ebben az időszakában öt perc alatt kapott két gólt a dunaújvárosi csapat.

Leo Gudas: – Nagyon nehéz egy ilyen jó csapat ellen játszani, különösen, ha két gyors gólt adsz neki a meccs elején. Viszont ennek ellenére igen jól teljesítettünk ezt követően, a harmadik harmad derekáig tartottuk is a lépést ellenfelünkkel. Bár voltak nagyon jó periódusaink is, az utolsó tíz perc nagyon rosszul sikerült, kicsit talán elfáradtunk, s ezt könyörtelenül kihasználta ellenfelünk.

Nagyon hullámzó a Dunaújvárosi Acélbikák teljesítménye a meccseken

Hozó Levente: – Az első harmad elején lőttünk két gólt, ám azt követően meglehetősen hullámzó volt a játékunk, kicsit talán le is álltunk, de amikor nagyon kellett, akkor pengék voltunk, és beütöttük a gólokat. Kicsit szellősek voltunk a védekező zónában, ezzel nem vagyunk elégedettek, dolgozunk még rajta.

A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a dunaújvárosi közönség hangos biztatással üdvözölte övéit a ­meccs után is, jelezve: van csapatunk! Az Acélbikák legközelebb a Magyar Kupában az FTC vendége lesz szerdán este (18.30).

Torna Sárközy Tamás emlékére

November 11. és 13. között rendezik meg a Sárközy Tamás Emléktornát. A 2020-ban elhunyt jogászprofesszorról, az MJSZ legendás elnökéről elnevezett viadalon a magyar, az olasz és az ukrán jégkorong-válogatott találkozik a Tüskecsarnokban. A magyar csapat meccseire 2800 forintért, illetve 2300 forintért lehet jegyet vásárolni. A 6-14 év között gyerekeknek a belépő 1000, illetve 800 forintba kerül. A belépőket kizárólag online lehet megvásárolni az Eventim hálózatában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!