az igény megvolt, most megépült

2020.08.19. 14:00

Új gyalogos hidat építettek

Egy új gyalogos híd építésén dolgoztak a Mikszáth Kálmán utcának a 6-os számú főút felőli végénél.

Molnár Emese

Fotó: LI

Orosz Csaba, a körzet önkormányzati képviselője vázolta, hogy több hétvégi telek és családi ház található ezen a területen, az itt lakóknak pedig igen sokat kell gyalogolnia ahhoz, hogy átkelhessenek a Lebuki-patakon. Volt, hogy kisebb tákolmányokkal próbáltak átkelőt kialakítani, illetve olyan is előfordult, hogy egy drótkötelet függesztettek ki, abba kapaszkodva szelték át a patakot a medrén keresztül.

Fotó:Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Igény volt tehát arra, hogy egy hidat kialakítsanak ezen a területen is. Felmérték a lehetőségeket, megtervezték az új hidat, engedélyeztették, a DVG Zrt. szakemberei pedig előkészítették az építmény partoldali befogadórészét. Aztán jöttek a mentőcsapatok, szó szerint, ugyanis a HUNOR Mentőszervezet, valamint a MAGOR Mentőszervezet és a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai végezték a kivitelezési munkákat. Orosz Csaba elmondta, a híd faelemeire az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság biztosította a forrást. A HUNOR mentőszervezet ács alátámasztó csapata pedig értékteremtő gyakorlatként dolgozott a szerkezet felállításán. (A mentőszervezetnek több különleges egysége van, az állványozók arra specializálódtak, hogy ha például egy romos építménynél kell mentést végezni, akkor alátámasztás kialakításával be tudnak jutni a romok közé.)

A híd szerdán elkészül, használhatják is az erre járók. Az ünnepélyes átadó kora délután lesz, amelyre elhívták a Hankook Tire Magyarország Kft. vezetését is azért, mert mint azt Orosz Csaba kiemelte, a vállalat eddig is több közösségi programhoz csatlakoztak már segítőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!