el is kezdték kiosztani

2020.04.10. 15:30

Megérkezett Perkátára Huaxiang szállítmánya

A 60 éves perkátai-huaxiangi kapcsolatok örökre szóló letéteményeként megérkezett a huaxiangi védőfelszerelés szállítmány első része. – számol be róla a település honlapja

perkata.hu

A szállítmányból 36 doboz (benne maszkokkal, kesztyűkkel, védőruhákkal, védőszemüvegekkel és kézi lázmérőkkel), amelyet szombaton repülőre tehettek megérkezett Perkátára még a hét elején, míg a kézfertőtlenítők és kézi lázmérők alkoholos és higanytartalmuk miatt a második ütemben jönnek. A szállítmányt a Külgazdasági és Külügyminisztérium végig gondozta, majd az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nemcsak átvette, hanem ingyenesen Perkátára is szállította. A csomagokat perkátai kapcsolattartóként Pavlicsek Patrik, a Pannon Flow Kft. egyik tulajdonosa leltározza a hivatal munkatársaival illetve az eszközöket beüzemeli.

Fotók: perkata.hu

A maszkokból mind a 4.000 perkátai polgárnak 3-3 db-ot átadtak, illetve háztartásonként 1-1 kézfertőtlenítőt is, természetesen ingyenesen. A védőeszközöket (kesztyű, szemüveg, védőruha) a védekezésben résztvevők személyeknek adták át, elsősorban az egészségügyi intézményben dolgozóknak, a szociális feladatok ellátóknak és azoknak, akik az időseket segítik.

A segítők megkezdték kihordani a perkátai polgároknak a maszkokat, amelyeket Huaxiang küldött. Minden polgár 3-3 maszkot kap, illetve majd ha megérkezik, akkor mind az 1.357 lakott perkátai háztartásnak 1-1 fertőtlenítőt is át fognak adni. A többi eszközt a védekezésben résztvevőknek biztosítják. A kormányzati és önkormányzati intézkedések mellett az egyéni felelősség is fontos, de kínai testvértelepülés nagylelkű felajánlásának hála Perkáta polgárai Magyarországot tekintve kivételezett helyzetben lesznek a 3 biztosított maszkkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!