Vasmű

2012.11.15. 18:27

Vasmű: lezárul a héthónapos tárgyalás?

Dunaújváros - Jövő keddre háromnapos sztrájkot hirdetett a vasmű Vasas szakszervezete béremelésért. Történések, ha nem is magyarul...

Pekarek János

Miután közöltük, hogy szerdán délután két órától összeült a vasmű érdekegyeztető tanácsa, csütörtökön 16 óra 1 perckor közleményt kaptunk a vasműből a három tárgyaló fél jóváhagyásával. Idézet következik!
„A Dunaferr Ifjúsági Szervezet által 2012. november 8-án kezdeményezett és 2012. november 14-én délután megtartott Érdekegyeztető Tanács (ÉT) ülés keretében tárgyalóasztalhoz ültek a Dunaferr Ifjúsági Szervezet, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, valamint a munkáltató képviselői.
A munkáltató bejelentette, hogy a vasas szakszervezet által javasolt Nemzeti Munkaügyi Hivatal Foglalkoztatási Igazgatóságot, mint a tárgyaló felek közötti közvetítőt jelen helyzetben még nem kívánja igénybe venni, mert véleménye szerint a sztrájkra okot adó konfliktusokat az érintett felek egymás között rendezni tudják.
A tárgyaló felek hangsúlyozták, hogy érdekük a konfliktusok tárgyalásos úton történő rendezése, és ezért minden, a 2012. évi alapbérfejlesztés fennmaradó részének kiadását gátló problémát egyenként megvitattak, és kölcsönösen értelmeztek. A kölcsönös értelmezések után a felek pénzügyi források tekintetében is lehetőséget látnak a kompromisszumos megoldások létrejöttében.
Az egyeztetésen  a tárgyaló felek rögzítették, mindent megtesznek annak érdekében, hogy 2012. november 19-én a KSZ kötésére jogosult szakszervezetek és a munkáltató, a közel hét hónapos tárgyalássorozat lezárásaként a társaságcsoport KSZ-ének részeként aláírhassák a 2012. évi bér- és szociális megállapodás lezárását. Ha ez megtörténik, akkor a Dunaferr Dunai Vasmű Szakszervezeti Szövetség a 2012. november 20-án kezdődő 72 órás sztrájkfelhívását visszavonja.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!