Sziget

2008.08.17. 14:29

Carl Cox helyett John Digweed

<strong>Sziget 2008</strong> - Sajnálatos módon elmaradt Carl Cox pénteki fellépése a Party Arenában. A techno zene bajnoka helyett a brit John Digweed játszott az egyik legkedveltebb bulizós helyszínen.

duol.hu

Az acid house veteránja, Carl Cox családi okokra hivatkozva mondta le szigetes koncertjét. A szervezők azonban gyorsan pótolták a hiátust, s azonnal leszerződtették azt a John Digweed-et, aki jelenleg szintén a legjobbak közé tartozik a szakmában. Fellépései során világszerte garantált a teltház, és szettjei szinte mindig exkluzivitásnak nevezhetők.

John Digweed karrierje viszonylag korán kezdődött. 15 évesen kezdett érdeklődni az akkoriban divathullámként a világon végigsöprő acid house iránt, majd mind DJ-ként, mind pedig producerként villámgyors karriert futott be. Nevéhez fűződik a Bedrock kiadó megalapítása, amely olyan tehetségeknek adott lemez-megjelenési lehetőséget, mint Danny Howells vagy Jimmy Van M.

John Digweed leghíresebb party-sorozatai a Renaissance, a Northern Exposure és a Bedrock voltak, ezek közül a Renaissance egy mixlemez-sorozattá is kinőtte ki. Az albumokon szereplők - mint Dave Seaman vagy Hernan Cattaneo - a house zene meghatározó alakjaivá is váltak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!