Sportvilág

2015.06.22. 19:34

Az év egyik legőrültebb versenye - A nők között a győztes befutó a székesfehérvári Boros Nikolett lett

Nyáregyháza - A korábbi éveknek hasonlóan nagy sikerrel zajlott a hétvégén az újabb off-road futóverseny a nyáregyházi motocross pályán.

Fejér Megyei Hírlap

Az extrém verseny összképében jobban hasonlít egy katonai kiképzőpálya és egy akadályverseny keverékére, mintsem egy hagyományos futóversenyre. Ennek ellenére vagy ezzel együtt roppant népszerű a futók körében, pillanatok alatt feltöltötték a futamok létszámkereteit. A helyszín eleve különleges, egy épített motocross pálya 14 dombbal/ugratóval. A résztvevők óránként rajtoló futamokban indultak útjukra, részben a brutálisan kiképzett pályán, részben a körülötte található erdőn, szántóföldön keresztül, ahol a futóknak valóban extra akadályokat kellett leküzdeniük.

A Budapest Sportiroda által rendezett BURGER KINGŽ Brutálfutáson több mint 1500-an neveztek. Az ország 312 településéről jelentkeztek a futók. Az extrém akadályok között a férfiaknál a győztes a gyulai Szabó Sándor lett, aki 18 perc 46 másodperc alatt ért célba és ezzel megvédte tavalyi elsőségét. A nőknél a legjobb a székesfehérvári 32 éves Boros Nikolett 24 perc 57 másodperces idővel. A nők aránya az összes futó között, meglepően nagy, 41 % volt.

A legfiatalabb teljesítő a 7 éves szegedi Borsos Szabolcs, a legidősebb a 66 éves várpalotai Gábris József. A hölgyek között a legszebb korú a 64 éves budapesti Kolozsi Erzsébet volt.

Az egyik induló véleménye: Vessetek meg, röhögjetek ki, vállalom! Egész életemben arra vágytam, hogy sportolhassak, hogy próbára tegyem magam! Kicsit későn érő típus vagyok, de nem baj, boldoggá tesz egy ilyen verseny, mert újra valahol gyerekek lehetünk és kiléphetünk a mindennapok szabályai és elvárásai alól!

Forrás: Budapest Sportiroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!