Sportvilág

2014.07.02. 15:15

Foci vb 2014 - Kolics Gábor: az argentinok csak Messitől várják a csodát

A brazíliai labdarúgó világbajnokságon már csak nyolc csapat maradt versenyben. A nyolcaddöntő eredményeiről, valamint a legjobb négy közé jutás esélyeiről Kolics Gábort, a Hild József Szakközépiskola sportot kedvelő igazgatóját kérdeztük.

Gróf András

Kolics Gábor a brazil válogatott végső győzelmére tippel, de ehhez javulniuk kell a házigazdáknak

A házigazda brazilok Chile elleni mérkőzése korrekt játékvezetés mellett dőlt el. Szeretem a brazil futballt, de tudat alatt a chileieknek szurkoltam. Magának a világbajnokságnak viszont jót tett a hazai együttes továbbjutása. Jó a brazil csapat védelme, de a középpályájuk nem elég hatékony, és az egyszemélyes támadójátékuk csak Neymarra épül. Az előre játékban mindenképpen fel kell javulniuk a folytatásban. Az uruguayi válogatott teljesítményére erősen rányomta a bélyegét a Suárez eltiltása miatti negatív viszhang. Az első találat, amely a vb talán eddigi legszebb gólja volt magabiztossá tette a kolumbiaiakat, és ezt követően nem volt kérdéses melyik együttes léphet tovább. A következő meccsen a gyengélkedő európai válogatottak miatt a hollandoknak szurkoltam, de mexikóiak teljesítménye menet közben megfordította az álláspontomat. A hosszabbításban biztos, hogy nem adtam volna büntetőt. Tisztességesebb lett volna, ha a kétszer tizenöt percben dől el a mérkőzés sorsa. A Costa Rica ellen büntető párbajban búcsúzó görögök előtt le a kalappal, hogy idáig eljutottak, de úgy érzem kihoztak magukból mindent. A franciák magabiztosan haladnak előre. A csapatjátékuk még nem az igazi, de a sok jó játékos rendre eldönti a meccseket. Algéria sokáig remekül tartotta magát, de a végén a németek, ahogy szokták bedarálták őket. Az argentinoknál rengeteg egyéniség játszik, de nem látni a koncepciót. Mindenki Messitől várja csodát. Csak nyögvenyelősen verték a szervezetten futballozó svájciakat, akiknek az egysége lenyűgöző volt. Az egyénileg sokkal jobb képességű belgák sokkal szervezettebben játszottak, mint az USA. A játék képe alapján talán ez volt a legegyértelműbb összecsapás, ahol nem volt kérdéses a győztes személye.

A folytatásban Brazília biztosan nem bízza a véletlenre Kolumbia ellen. Az egységesebbnek tűnő franciák pedig kiverik a németeket. Bármennyire szimpatizálok Costa Rica együttesével, a hollandok lépnek tovább. A belgák eddig meggyőzőek voltak, de az argentin csapat játékstílusával szemben ez kevés lesz. A végső győzelemre szerintem Brazília a legnagyobb esélyes, de ehhez sokat kell javulniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!