Sportvilág

2013.06.25. 17:33

Jégkorong: a Chicagóé a Stanley Kupa

A Stanley Kupa döntőjének hatodik mérkőzésén magyar idő szerint kedd hajnalban révbe ért a Chicago Blackhawsk jégkorongcsapata. A Sólymok a Boston ellen megszerezték a kupagyőzelemhez szükséges negyedik győzelmet.

Agárdy Csaba

Úgy tűnik, a 2010-es évtized eddig a Chicago hokisaié, hiszen 2010 után már a második bajnoki címüket ünnepelhették, ami fennállásuk ötödik kupasikere volt. De azt érdemes megemlíteni, hogy 1934-ben, 1938-ban és 1961-ben volt az első három siker. A magyar idő szerint hajnali két órakor kezdődő ötödik mérkőzést mind a Chicago, mind a Boston is győzelmi kényszerrel kezdhette. A Chicago azért, mert megszerezhette negyedik győzelmét, ami elegendő a Stanley Kupa elhódításához, a Boston pedig azért, mert hazai pályán játszott és otthon illett életben tartania a reményeit, vagyis meg kellett nyernie a találkozót ahhoz, hogy a mindent eldöntő hetedik összecsapásra is szükség legyen.

A Chicago Blackhawsk ötödik Stanley Kupa győzelmét aratta a Boston Bruins ellen. 2010-ben szerezték az utolsót

Sokáig úgy volt, hogy a Bruins reményei válnak valóra, hiszen az 59. percben 2-1-re vezetett, azonban most szenvedő alanyai voltak a hajrának, nem úgy mint a főcsoport negyeddöntőben a Toronto Maple Leafs ellen. Akkor a torontóiak a hetedik mérkőzés utolsó harmadának 10. percében még 4-1-re vezettek a Boston ellen, sőt, másfél perccel a meccs vége előtt is még két gól volt az előnyük, azonban a hajrában a bostoniak lehozták a kapusukat, és hat az öt ellen egyenlítettek, majd a "hirtelen halálban" megszerezték a győztes gólt is. Most a Chicago hozta le az utolsó két percre a kapusát, és a Sólymok tizenhét másodperc alatt megfordították az eredményt,  ezzel megszerezték a Stanley Kupát. Így a 2011-es bajnok Bostonnak ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel.

Boston Bruins-Chicago Blackhawks

2-3 (1-0, 0-1, 1-2)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!