Sportvilág

2009.10.03. 02:29

Massa még mindig mérges - Heikki Kovalainen és Adrian Sutil nyerte tegnap Szuzukában a szabadedzéseket

DH-összeállítás - Szuzukában találkoznak a hétvégén a Formula-1-es autóversenyzők. A pénteki szabadedzések előtt még mindig a Renault-botrány volt a téma.

Dunaújvárosi Hírlap

Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája, aki a nyáron a Hungaroringen súlyos sérülést szenevdett, azzal vádolta meg a Renault istállót és annak korábbi versenyzőjét, a szintén brazil Nelson Piquet Juniort, hogy a tavalyi Szingapúri Nagydíjon okozott szándékos balesettel megfosztotta az egyéni világbajnoki címtől. A Nemzetközi Automobil Szövetség motorsport világtanácsa szeptember 21-én két év felfüggesztett eltiltással büntette a francia istállót, Flavio Briatore-t, a Renault korábbi csapatvezetőjét pedig örökre száműzték a Formula-1-től, mivel bebizonyosodott, hogy Piquet arra utasította, hogy balesetet és, ezzel hátrányt okozzon Massának. Így a Ferrari csak a konstruktőrök között nyert, a pilóták mezőnyében Luis Hamilton győzött.

Tegnap azután előbb-utóbb a szabadedzések kerültek a központba. Az elsőt Heikki Kovalainen, a McLaren-Mercedes finn pilótája, míg a másodikat Adrian Sutil, a Force India német versenyzője nyerte. A címvédő brit Lewis Hamilton (McLaren) előbb a hatodik, majd a negyedik legjobb időt autózta az esőben, míg a jelenlegi éllovas Jenson Button csak a 18. volt az első tréningen.

A Japán Nagydíj magyar idő szerint reggel hét órakor kezdődik.

A Japán Nagydíj magyar idő szerint reggel hét órakor kezdődik.

A Japán Nagydíj magyar idő szerint reggel hét órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!