Sportvilág

2009.09.03. 02:29

Búvárúszás: a nyolcadik arany

Gyékényes - Augusztus 26. és szeptember 2. között rendezték meg a XIV. Tájékozódási Búvárúszó Világbajnokságot a Somogy megyei településen, amelyen eredményesen szerepeltek a dunaújvárosi versenyzők.

Dunaújvárosi Hírlap

A gyékényesi tó nem ismeretlen a búvárok számára, hiszen 2003-ban már rendeztek itt vb-t, míg 2006-ban az Eb mezőnye mérte össze tudását ebben a vízben. A mostani eseményen tizenegy ország, közel száz versenyzője küzdött a dobogós helyezésekért. A DVCSH UBSE versenyzői közül Gurisatti Róbert a Monk-versenyszámban első helyen végzett. A gyorsasági és tájékozódási világversenyeket összesítve ez volt a nyolcadik aranyérme a dunaújvárosi sportolónak.

- Nagyon tiszta volt a víz, ami általában nem szokott kedvezni a magyar búvároknak. Ezúttal viszont gyorsak voltunk, és remekül összedolgoztunk Balázs Péterrel. Teljesen hibátlan pályát úsztunk, ami szerintem a rutinunknak köszönhető. Egész idényben erre a számra készültem, ez volt a fő versenyem. Örülök, hogy sikerült a tavalyi Európa-bajnokság után ismét nyerni a rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyben, ahol hat-hét nemzet között csak nüanszok döntenek. Sajnos a Világ Kupa-összetettben egy hiba miatt már nincs esélyem a végső győzelemre, ezért a hétvégi dunaújvárosi futam után, az egy hét múlva megrendezendő berlini viadalra már el sem utazom.

A dunaújvárosi klub edzője, Gurisatti Gyula tulajdonképpen elégedett versenyzői teljesítményével, de azért van némi hiányérzete a világbajnoksággal kapcsolatban.

- Örülök, hogy Robiéknak sikerült az élen végezniük. Ebben a számban az utóbbi évek legjobb átlagidejével nyertek. László Dezső harmadik helyezése pedig kellemes meglepetés. Fájó pont, hogy Bognár Bernadették nem állhattak dobogóra, de a párja, Farkas Eszter nem igazán készült fel erre a viadalra. A hétvégén a szalki bányatavon, a DVCSH búvárúszó bázisán rendezzük a Világ Kupa negyedik fordulóját, ahová várjuk a nézőket. A következő hétvégén Berlinben zárul ez a sorozat, ahol Bognár Bernadett és László Dezső mellett Bercsényi Kinga áll rajthoz. Ezzel a versennyel párhuzamosan rendezik a junior világbajnokságot. A huszonegy éven aluliak mezőnyében indul a tizenhét éves újvárosi Bognár Roland, és a tizenöt éves Gurisatti Lilla, aki számára a tapasztalatszerzés lesz a legfontosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!